Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Derdan' oszlopos alma

3.590 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben valamely kiszerelés vagy fajta nem elérhető, úgy kérem, nézzen vissza április végén, mert több, mint tízezer gyümölcsfám nevelése fejeződik be, és válik újra rendelhetővé.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
3.590 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
7.990 Ft
Fiatal konténeres csemete - MM106 alanyon
Menny.:
9.990 Ft
Konténeres
Menny.:
12.590 Ft
Koros konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A 'Derdan' oszlopos alma főbb jellemző

 

Jellemzői: 2007-ben Újvidéken nemesített almafajta. Rendkívül közkedvelt, mivel kis termetű, oszlopos növekedésű almafajta, amely azoknak is kiváló választás, akiknek csak kevés helyük van a kertben, esetleg teraszon, balkonon szeretnének almát nevelni.

Az alakja oszlopos, növekedése lassú. Termése szeptemberben érik, kiváló friss fogyasztásra. Közepes méretű, héja vékony, fényes. Színe kezdetben zöldessárga, majd éretten szalmasárga lesz.

A terméshús fehér, igen lédús, enyhén illatos, édes, kiváló íz-, és zamatanyagokkal rendelkezik. Szeptemberben érik. Felhasználható friss fogyasztásra és feldolgozásra is.

Érésidő: Szeptember

Porzói: A legtöbb almafajta jó pollenadója

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén savanyú vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag középkötött talaj ideális a számára, de kedvezőtlenebb talajokon is kielégítően fejlődik.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény. Hőigénye közepes, de a szélsőséges hőmérsékletet nem tolerálja. Hosszan tartó -15°C alatti hőmérséklet károsodást okozhat a fiatal hajtásokban. A kései fagyok kárt tehetnek a virágokban és a gyümölcskezdeményekben.  

Vízigény: Közepes vízigényű növény. 700-800 mm egyenletes eloszlású csapadékmennyiséget igényel, hosszú, aszályos időszakokban szükséges a vízutánpótlás.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején.

Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december. Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig.

Metszésének feladatai 1-3 éves korban koronaalakító metszés, míg 4. évtől fenntartó metszésre van szükség, ennek ideje február – március. A metszés után a nagyobb felületű metszési éleket sebkezelővel védjük a fertőzésektől. Konténeres nevelésre is kiváló.

Kártevők, betegségek: Almalisztharmat, varasodás, monília, gyökérzetet, fás részt fogyasztó rovarok (cserebogár pajor, kéregmoly), lombot fogyasztó rovarok (levélbarkó, sodrómoly, gyapjaslepke). A legtöbb gombás megbetegedéssel szemben toleráns.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-2 m
Sor- és tőtávolság: 2 x 1 m
Termésérés: szeptember
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, befőzés, konyhai felhasználás

 

Védett tartalom