Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Virágméret: közepes
Virágszín: fehér
Virágzási idő: június-augusztus
Virágátmérő 10-12 cm

Hasznos tanácsok videóban.

Clematis montana 'Alba' - Iszalag (fehér)

Ár:
5.990 Ft

(ejtsd: klemátisz )

Szállítási méret: 80-100 cm magas

Kiszerelés: 1 literes konténerben, három bambuszkaróra futtatva
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 60-90 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 11-17 db növényt kell elültetnie, 60-90 centiméterenként egymástól.

Méret
80/100 cm
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Clematis montana 'Alba' - Iszalag (fehér) főbb jellemzői:

Az iszalag Alba fajtája egy gyönyörű, fehér virágú kapaszkodó növény, mely 2-5 év alatt eléri a végleges magasságát, ami akár 4-5 méter is lehet. Mindezt akkor tudja megtenni, hogy ha van számára megfelelő támaszték, ami lehet akár pergola vagy lugas, de a házfal mellé is építhetünk számára állványt. A házfal melletti szerkezetet legjobb, hogy ha erős acélhuzalból készítjük el, mert az évek alatt igen nehézzé válhat, az elfásodott iszalag. Bármelyik támasztékot is válasszuk fontos, hogy a kertünk egy napos, félárnyékos helyére ültessük az iszalag töveket.

A megvilágítás mellett még szüksége van tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajra is ahhoz, hogy egész nyár folyamán elkápráztasson minket nagy fehér virágaival. Az elvirágzás után a támasztékon tündökölnek a világoszöld levelek, melyek ugyanolyan díszítő értékkel bírnak, mint a nagy virágok. Az iszalag Alba fajtáját jó szívvel ajánlom Önnek, még akkor is, hogy ha még csak most kezd el ismerkedni a kertészkedés művészetével, hiszen igazán egyszerű gondoskodni róla és az évben csak egy pár órát kell rászánni, amikor végzi a metszési munkálatokat. A szárnypróbálgatásoknál nem fog akadályokba ütközni, akkor hogy ha mindig tiszta szerszámmal kezd el dolgozni, mert ellenálló a kártevőkre, kórokozókra.

Hasznos olvasnivalók:

Az iszalag ültetése 3+1 lépésben
Az iszalag fajták 3 csoportjának metszési sajátosságai
A Clematis kerti ellenségei

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: clematis, futónövény, iszalag