Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Chenopodium bonus-henricus

3.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: kenopódium bónusz-henrikusz)

Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 6- 9 tövet ültessen négyzetméterenként.


Ez a növény kitűnő választás lehet a kertedben, ha változatos és egészséges zöldségek palettáját bővítenéd.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Chenopodium bonus-henricus főbb jellemzői:

A Chenopodium bonus-henricus- Vad spenót, egy évelő növény, amely általában 30-90 cm magasra nő. Karcsú, egyenes szárakkal rendelkezik, tömött, bokros habitusú.
Nagy, sötétzöld, kicsit ragadós tapintású levelei alakjukban a spenóthoz hasonlítanak. A levelek általában lándzsásak vagy szív alakúak. A virágok aprók, zöldek, és összetett virágzatokban jelennek meg a szárak végén. Levelei ehetőek, és gyakran használhatók salátákban, főzelékekben vagy spenóthoz hasonlóan elkészítve. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen A-vitaminban és C-vitaminban. Tavasszal korán jelenik meg, általában akkor, amikor a pitypang és a csalán éppen ébred, így a szezon egyik legelső és kedves zöldje. A fiatal virágok is főzhetők, és az ízük kiváló. A virágzás kora nyáron kezdődik, és a nyár folyamán tart, általában júniustól augusztusig. Fiatal hajtásait spárgapótlónak is fogyasztják, sőt, a növényt néha szegényspárgának is nevezik.

Legjobban teljes napsütésben fejlődik, de jól tűri a részleges árnyékot is. A talaj legyen jól vízelvezető, a típusával szemben toleráns. Egyenletesen nedves körülményeket kedvel, ezért érdemes a talajt gazdagon mulcsozni.

A Chenopodium bonus-henricus egy hasznos és tápláló növény, amely nemcsak kertészeti értékkel bír, hanem étkezési célokra is alkalmas, hozzájárulva a konyhakert sokszínűségéhez.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 40-90 cm
Kifejlett szélessége: 30-45 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes