Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet' – Bíbor díszbirs

2.490 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: kenomélesz szuperba)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!


Formás habitusa és dús, tűzpiros virágzása miatt, keresett fajta.

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
2.490 Ft
20 - 40 cm
Menny.:
3.690 Ft
40 - 60 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet' – Bíbor díszbirs főbb jellemzői:


A Chaenomeles x superba 'Texas Scarlet' - bíbor díszbirs, egy népszerű japánbirs hibrid, amely különösen a feltűnő, tűzpiros virágai miatt kedvelt.
Közepes méretű, bokros növekedésű cserje, amely általában 90-120 cm körüli magasságra és 120-150 cm szélességre nő. Kompakt és sűrű ágrendszerű cserje. 

 Kompakt, elterjedő növekedési formájú, ami lehetővé teszi az alkalmazását sövényként, alacsony kerítésként, vagy akár szoliter növényként is.
Levelei zöldek, ovális vagy tojásdad alakúak, és a virágzás után jelennek meg. Nyáron zöld színűek, ősszel pedig sárgára vagy vörösre változnak.
Legjelentősebb tulajdonsága a feltűnő, élénk tűzpiros virágai. Ezek a virágok korán tavasszal jelennek meg, még a levelek megjelenése előtt, és gazdag színükkel vonzzák a figyelmet.
A virágzást követően kis, birsalma-szerű gyümölcsök fejlődnek, amelyek díszítő jellegűek, befőzésre alkalmasak, lekvár, zselé készülhet belőle.

A növény a legjobban teljes napsütésben fejlődik, de jól tűri a részleges árnyékot is. A talaj legyen jól vízelvezető, a talaj típusával szemben toleráns. Mérsékelt öntözést igényel.

Nagyszerű választás akár kisebb kertekbe is, szoliterként, vagy sövénynek is ültethető. Látványos tavaszi virágzásával színt visz a kertbe.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 0,9-1,2 méter
Kifejlett szélessége: 1,2-1,5 méter
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony

Videók