Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' – Pompás japánbirs

7.890 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
(ejtsd: kenomélesz szpecióza)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!


Félig telt, gyönyörű virágaival, a tavaszi kert fő látványossága lehet.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' – Pompás japánbirs főbb jellemzői:


A Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' - pompás japánbirs  közepes méretű cserje, amely elérheti a 1-2 méteres magasságot és szélességet. Jellemzően bokros, több törzsű növekedési formájú.
A levelek oválisak vagy hosszúkásak, sötétzöldek. Tövisei szúrósak.
Virágai félig teltek, feltűnően nagyok, 4-5 cm átmérőjűek, zöldesek bimbóban, majd a nyílás során először zöldesfehér, majd gyönyörű, hófehérek lesznek.

A virágzás kora tavasszal kezdődik, általában március és április hónapokban, amikor a cserje tele van a megkapó színű virágokkal. A beporzók előszeretettel látogatják.
Gyümölcse kicsi és sárgás-zöld színű. A gyümölcsök savanyúak, és inkább főzésre vagy lekvárkészítésre használhatók, mint friss fogyasztásra.

A növény a legjobban teljes napsütésben fejlődik, de jól tűri a részleges árnyékot is. A talaj legyen jól vízelvezető, a talaj típusával szemben toleráns. Mérsékelt öntözést igényel.

Nagyszerű választás akár kisebb kertekbe is, szoliterként, vagy sövénynek is ültethető. Látványos tavaszi virágzásával színt visz a tavaszi kertbe. Különösen azok számára vonzó, akik a finomabb, elegánsabb virágokat részesítik előnyben.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 1-2 méter
Kifejlett szélessége: 1-2,5 méter
Fényigénye: Magas