Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Chaenomeles speciosa 'Scarlet Storm®' – Pompás japánbirs

10.290 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: kenomélesz szpecióza)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3-5 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!


Félig telt, skarlátpiros virágai, látványos, merész megjelenést biztosítanak a tavaszi kertnek.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Chaenomeles speciosa 'Scarlet Storm®' – Pompás japánbirs főbb jellemzői:


A Chaenomeles speciosa 'Scarlet Storm®' - pompás japánbirs, Közepes termetű, tövises lombhullató cserje, amelynek kifejlett korában a magassága és szélessége 1-1,5 méter.
Tövis nélküli fajta.
A levelek zöld színűek, ovális vagy tojásdad formájúak. Nyáron teljesen zöld lombozatot alkotnak, ősszel pedig aranysárgára vagy vörösesre változik a színük.
Nagy, félig telt, élénk skarlátvörös virágai, kora tavasszal nyílnak, még mielőtt a levelek megjelennek. A virágok átmérője akár 4-5 cm is lehet, és több hétig is díszíthetik a növényt.
Termést nem hoz.

 Napos vagy félárnyékos helyek ideálisak számára. Mélyárnyékban a virágzás elmaradhat, amellyel a fajta elveszíti fő díszítőértékét. 
Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat. A pangó vizet nem kedveli. Aszályos időben öntözést igényelhet.

A Chaenomeles speciosa 'Scarlet Storm®' egy látványos, könnyen gondozható díszcserje, amely tavasszal a kert egyik fénypontjává válhat.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 1-1,5 méter
Kifejlett szélessége: 1-1,5 méter
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony

Videók