Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Carla' törpe/balkon őszibarack

9.990 Ft
A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben elbizonytalanodik a fajta- vagy az alanyválasztásban, bátran kérjen segítséget Tőlünk: 06-1-5-888-555 vagy 06-1-5-888-556.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A törpeméretű gyümölcsfa oltványok lehetővé teszik azt, hogy bárki teljes értékű gyümölcstermőt neveljen az erkélyén, balkonján vagy akár a teraszán! Ezek a gyümölcsfák, noha determinált növekedésűek vagyis méretük kompakt marad, de terméseik normál méretűek és bőségesek. Gondozásuk pedig sok tekintetben könnyebb, mint kerti társaiké, hiszen könnyen áthelyezhetőek, ha nem megfelelő a hely, más növényektől elkapható kártevők, betegségek kevésbé fenyegetik őket, így leginkább csak a metszésükre kell ügyelni, ami szintén egyszerűbb, nem kell sem létrára, sem fára mászni.

A ’Carla’ töpe őszibarack erős növekedési erélyű, jól bokrosodó, öntermékeny fajta. Korán termőre fordul és egyenletesen, bőven terem. Virágzási ideje áprilisra esik, a gyümölcsök júliusban érnek, közepes méretűek, héjuk liláspiros színű, enyhén molyhos, repedésre nem hajlamos. A hús sárga, szilárd, lédús, zamatos, édes, harmonikus.