Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Calamintha nepeta 'Marvelette White' – Mirigyes pereszlény

1.290 Ft
Menny.:db

(ejtsd: kalaminta nepeta)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Kompakt mérete, tömött bokra, bájos fehér virágai és hosszú virágzási ideje miatt, kedvelt ez a kis igényű évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Calamintha nepeta 'Marvelette White' – Mirigyes pereszlény főbb jellemzői:

A Calamintha nepeta 'Marvelette White' - mirigyes pereszlény, kompakt, tömött bokrot alkotó, gazdagon virágzó évelő. Levelei aprók, aromásak, zöld színűek, és finoman fogazottak, fényesek, virágzás előtt is szépen díszítenek. 30 cm magasra és szélesre növekszik. Ez a kompakt méret ideális kisebb kertekhez és konténeres ültetéshez.
Jellegzetes virágai aprók, fehér színűek, és bőségesen borítják a növényt a nyár közepétől egészen az őszig. A virágok népszerűek a beporzó rovarok körében.

Nagy fényigényű növény, árnyékolását kerülni kell. Jó vízelvezetésű, közepes tápanyag ellátottságú, normál kerti talaj ideális a számára. A pangó vizet nem kedveli.

A mirigyes pereszlény nagy tömegben nyíló virágaival és dekoratív levélzetével kertünk napos fekvésű részein lehet igazán figyelemfelkeltő növény. A ’Marvelette White’ fajta, egész nyáron át virágzó évelő növény. Ideális választás szegélyekbe, természetközeli vagy mediterrán típusú kertekbe is.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-30 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Virágzási idő: Június - Szeptember
Vízigény: Alacsony
Fényigény: Magas