Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Buglossoides purpurocaerulea – Erdei gyöngyköles

1.090 Ft
Menny.:db

(ejtsd: buglosszojidesz purpurokárúlea)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Természetes hatást keltő megjelenése ideális választássá teszi tájképi kertbe.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Buglossoides purpurocaerulea – Erdei gyöngyköles főbb jellemzői:

 

 

Az erdei gyöngyköles Európa bizonyos részein őshonos, különösen a mediterrán és szubmediterrán területeken található meg. Hazánkban is előfordul. Sziklás, napfényes helyeken, valamint száraz, meszes talajokon érzi magát a legjobban. Napfénykedvelő, teljes napon fejlődik a legszebben. Jó szárazságtűrő képesség jellemzi.

Éévelő növény, amely elérheti a 30-60 cm magasságot. Jellemzője a széles levelei, amelyek zöld színűek és enyhén szőrösek. A növény virágai különlegesek, kék-lila színűek, kis cső alakban nőnek, amelyek gyakran csoportosan helyezkednek el a szár csúcsán. A virágzás időszaka tavasztól kora nyárig tart. A termése apró, barnás színű, mely száraz körülmények között érik. A növény magról szaporodik, ami lehetővé teszi, hogy új területeken is megtelepedjen.

Felhasználás: Népszerű választás lehet a kertben, különösen sziklakertekben és természetes stílusú kertekben.

Ez a növény tökéletes példa arra, hogyan tud egy ritka és szépséges növény érdeklődést kelteni a botanikusok és a kertészek körében. Megfelelő gondozással szép, természetes hatású dísze lehet a kertnek.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-60 cm
Kifejlett szélesség: 30-40 cm
Fényigény: Nagy
Vízigény: Kicsi