Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Blechnum spicant – Erdei bordapáfrány

6.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: bleknum szpikánt)

Szállítási méret: évszaktól függően magas
Kiszerelés: 4 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Árnyékos kertrészekbe ideális, érdekes megjelenésű, örökzöld páfrány.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Blechnum spicant – Erdei bordapáfrány főbb jellemzői:

 

Különlegessége, hogy két különböző típusú levelet hoz: a "termő" és a meddő leveleket. A meddő levelek örökzöldek, sötétzöldek, ívesen széthajolnak, sugárirányban állnak, rozettába rendeződnek, ez adja a lombot, míg a spóratartókat viselő levelek hosszabbak, keskenyebbek és egyenesen felfelé állnak. Ez a kettős levélforma a páfrány egyik legérdekesebb jellegzetessége.  Az erdei bordapáfrány 40-50 cm magas és 30-40 cm széles lesz.

Kis fényigényű, árnyékos helyet kedvel. Mészkerülő, legszebben humuszos, laza szerkezetű, tápanyagban dús, savanyú talajban fejlődik. Közepes vízigényű, talaja azonban mindig nedves kell, hogy legyen.

Gyakran használják árnyékos kertekben, természetes erdei hatású kertekben, és mint aljnövényzetet magasabb cserjék vagy fák alatt. Kiválóan alkalmas talajtakaróként is, ahol a talajerózió megelőzésére vagy árnyékos területek zöldítésére használják. Magyarországon őshonos, ezért része lehet az őshonos növényekből álló kerteknek. Kevés karbantartást igényel, és ellenáll a legtöbb betegségnek és kártevőnek.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-50 cm
Kifejlett szélesség: 30-40 cm
Fényigény: Kicsi
Vízigény: Közepes