Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

'Bereczki bőtermő' birs

Ár:
4.290 Ft

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter
2.490 Ft
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2020-04-10

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Nem öntermékeny fajta, így porzár szükséges a rendszeres és bőséges termés elérése érdekében.
PorzópárjaKonstantinápolyi birs

Világszerte elterjedt magyar birs fajta. Erélyes növekedésű fája gömb koronát fejleszt. Dísznövényként is ültetik, ugyanis ősszel csodaszép sárgára változik lombja. Gyümölcsei nagyok, akár elérhetik a 300-500 grammot is. Húsa éretten fehéres-sárga, jó illatú és édes ízű. Szeptember végén kezdenek termései beérni, melyek jó tárolhatósággal rendelkeznek, akár januárig is eltarthatók. Magyarországon télálló, jól bírja a szárazságot is.
Nem öntermékeny fajta, így porzár szükséges a rendszeres és bőséges termés elérése érdekében.
Porzópárja: Konstantinápolyi birs

 

A birs (Cydonia oblonga) faj termésének alakváltozata szerint megkülönböztetünk birsalmát (maliformis), vagy birskörtét (pyriformis). Előfordul az is, hogy egy növényegyed egyik évben alma alakú, másik évben körte alakú gyümölcsöket érlel. A termés éretten aranysárga héjú, kellemes illatú. Íze édeskés, savanykás, pektinben gazdag. Mivel a birs fajtái nem öntermékenyek, több fajtát kell ültetni, hogy bő termést hozzon. Könnyű választani,mivel termesztett birsfajtáink virágzási ideje fedi egymást.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!