Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Berberis thunbergii 'Tiny Gold'® – Sárga levelű, törpe, gömb japán borbolya

5.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: berberisz tunbergí)

Szállítási méret: 10-20 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Berberis thunbergii 'Tiny Gold'® – Sárga levelű, törpe, gömb japán borbolya főbb jellemző

 

Habitus: Gömb alakú bokrot formázó, alacsony termetű, sárga lombú borbolya fajta, melynek kifejlett magassága nem haladja meg az 50 centimétert.

Virág: Virágai kisméretűek, sárgák. Magánosan vagy kevés virágból álló fürtben nyílnak áprilisban vagy májusban, amelyeket piros színű, kissé megnyúlt bogyótermések követnek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást elvisel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, amelyet főleg aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal. A túlságosan nedves körülményeket, a pangóvizes talajt nem tűri.

Gondozás: Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik. Az előző évben megnevelt hajtásokon virágzik és terem. Virágzást követően érdemes metszeni, de rendszeres metszést nem igényel. A lisztharmat megtámadhatja, kártevők nem jellemzők. Az erős lombszín világos, napos fekvésben alakul ki.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Tiny Gold’ megkapó színével és gömb alakú formájával szinte kívánkozik a kertünkbe, hiszen sokféleképpen alkalmazhatjuk ott. Társítása során telepítsünk sötétlombú és halvány rózsaszín virágzatot nevelő ’Black Solitaire – Blush’ kínai selyemmirtusz alá, vagy annak előterébe.

Mellé válasszunk óriás árvalányhajat (Stipa gigantea), és rózsaszín virágzatú ’Saucy Seduction’ közönséges cickafarkat. A nyár végén és ősszel díszítő növényeket is érdemes a társításba helyezni, ehhez válasszuk a lilás virágszínű ’Rubin’ és a fehér-zöld tarka ’Tricolor’ kaukázusi varjúhájat.

Társításra javasolt növényfajták:

Aster dumosus 'Rubin' - Törpe őszirózsa
Achillea millefolium 'Saucy Seduction' – Közönséges cickafark
Sedum spurium 'Tricolor' - Kaukázusi varjúháj
Lagerstroemia 'Black Solitaire - Blush' - Kínai selyemmirtusz
Stipa gigantea - Óriás árvalányhaj

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50 cm
Kifejlett szélesség: 50-55 cm
Ültetési tőtáv: 50-55 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, alacsony sövény

 

Védett tartalom