Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

'Badacsonyi ropogós' cseresznye – vadcseresznye alanyon

Ár:
2.990 Ft
A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-01-21

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A biztonságos és bőséges termés érdekében porzópár szükséges. Kattintson ide, és válassza ki a fajtához illő porzópárt.

 

A 'Badacsonyi ropogós' cseresznye régi, hazai tájfajta. Feltételezhetően a 'Germersdorfi óriás' magonca. Termései nagyok, ropogósak, sötétpirosra-bordóra érnek. Kellemesen édes savanykás, bőlevű, fűszeres ízű, magvaváló. A vadcseresznye alanyra szemzett fajták a jó minőségű talajokra valók. A rossz minőségű, és meszes talajokra inkább a sajmeggy alanyokra szemzett fajták választhatók.

A vadcseresznye alanyra szemzett 'Badacsonyi ropogós' fajta is a jó vízgazdálkodású, tápanyagdús, levegős, középkötött vályogtalajokon fejlődik a legjobban. A fa erőteljes növekedésű, magasra nő, félgömb alakú koronát nevel. Mivel a téli fagyokra érzékeny, kertjének védett helyére telepítse!

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő