Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A babérsom ültetése

Megyeri Szabolcs

A babérsom a kert szürke (helyesebb szólva élénkzöld) eminenciása lehet, szolid, de határozott lombtömegével, üdítő hatású zöldjével remek háttér a színes ágyások mögött, de sövényként, vagy szegélynövényként is jó szolgálatot tesz. Ismerje meg Ön is ennek a szép örökzöld díszcserjének a tartási, gondozási fortélyait!

A babérsom félárnyékos helyen érzi jól magát, ott ahol nincsen kitéve erős napsugárzásnak. Amennyiben az Ön kertje világosabb, naposabb fekvésű, akkor azzal kell számolnia, hogy a sárga pöttyök és a zöld levélszín elkezdenek halványulni, ezáltal a cserje veszít díszítő értékéből.

 

Babérsom kapható a Megyeri kertészetben!

 

Leginkább a tavaszi ültetés a megfelelő, mert a téli ültetések legnagyobb ellensége a talaj átfagyása, mely a cserje gyengüléséhez vezethet. A babérsomot ültetheti akár dézsába is, de a legjobb helyen a kert árnyékos részein, lombos fák alatt, falak részleges takarásában lesz.

A babérsom dézsás, konténeres változatban nagyszerű dísze lehet egy társasház balkonjának is. Ezt a növényt megfelelő körültekintéssel kell ültetni, mivel minden része mérgező. Kisebb, szűkebb helyek esetében mindenképpen kordában kell tartani a babérsomot, mivel akár 2-3 méter magasra is megnőhet. A babérsom kiválóan fog érvényesülni a fehér falú ház előtt vagy mellett, mert jó kontrasztot fognak adni egymásnak!  

 

Babérsom rendelhető a Megyeri kertészetből!

 

A babérsom vízigénye magas, tehát a folyamatosan nedves talajt kedveli, ezért a rendszeres, alapos, nagy mennyiségű öntözés az ideális és a célravezető. A rövidebb aszályos időszakokat át tudja vészelni, azonban a nyári öntözés mindenképpen elengedhetetlen, hiszen hazánkhoz képest nedvesebb helyről származik.

Az örökzöld cserjékre - így a babérsomra is - jellemző, hogy gyökérzetük a talaj felső 40 cm-ben helyezkednek el, ezáltal a legnagyobb probléma ennek a rétegnek az átfagyása lehet a téli hónapokban. Az átfagyás nem a növény kifagyását fogja eredményezni, hanem a legyengülését, ezért fontos, hogy az ősszel ültetett babérsomot takarja be lombbal, szalmával 30-40 centiméternyi magasságban.

 

Babérsom rendelhető kertészetemből!

 

Ajánlott a takarást úgy kialakítani, hogy se eső, se hó ne jusson be alá, ezáltal még inkább megvédheti a cserjét. A sekély gyökeredzés miatt a növény közelében mellőzze a földmunkákat (mélyebb kapálást, ásást). A babérsom tartása kimondottan könnyű, a megfelelő helyválasztás után nem támaszt kihívásokat gazdája felé, így telepítését még a teljesen kezdő kertbarátoknak is bátran ajánlom!

 

Amennyiben szívesen ültetne kertjébe, utcafrontjára, vagy akár balkonjára babérsomot,

kertészeti webáruházamból máris rendelhet!

 

Babérsom rendelése IDE KATTINTVA lehetséges!

Tartalomhoz tartozó címkék: babérsom