Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Astilbe simplicifolia 'Key West' – Tollbuga

6.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: ásztilbe szimplicifólia)

Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Gyönyörű lombozatú, élénk rózsaszín, törpe fajta, mely kis kertekben is szépen érvényesül.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Astilbe simplicifolia 'Key West' – Tollbuga főbb jellemzői:


Az Astilbe simplicifolia 'Key West' egy csodálatos törpe tollbuga (Astilbe) fajta a Saxifragaceae családból. Ez a változat különleges, vonzó virágzata és elegáns levélzete miatt, amely remekül illeszkedik az árnyékos kertekbe.
Közepes méretű, általában 30-40 cm magasságig növekedhet, ami ideális választás kisebb évelőágyásokba vagy mint háttérnövény a kisebb növények előtt.
Levélzete megkapó, a fiatal levelek bordók, majd ahogy érnek mélyzöld színűvé válnak, vöröses-bronzos szegéllyel. A levélnyelek, virágszárak borvörös színűek.
Virágai általában élénk rózsaszínűek, szellős, tollszerű fürtökben jelennek meg. A virágok a nyár közepén kezdenek nyílni (július, augusztus), és hosszú ideig díszítik a kertet.

Árnyéktűrő növény, legjobban részleges árnyékban vagy teljes árnyékban érzi magát. Naposabb területre is ültethető, ha a párás, nedves környezetet biztosítani tudjuk. Szereti a jól vízáteresztő, ám állandóan nedves, humuszban gazdag, enyhén savanyú vagy semleges talajt.

Az Astilbe simplicifolia 'Key West' kiváló választás azok számára, akik egy színes, árnyéktűrő növényt keresnek a kertjükbe. Más Astilbe fajok elé ültetve, szép lépcsőzetes hatást érhetünk el.  Gyakran használják árnyékos kertekben, foltokban, évelőágyásokban, vagy vízparti kertekben. Nagyszerűen kombinálható más árnyéktűrő növényekkel, mint például hosták, páfrányok.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-40 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes