Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Astilbe 'Ivory Pearls' – Tollbuga

3.190 Ft

(ejtsd: ásztilbe)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Elegáns, krémszínű virágzatával, rendkívül látványos, árnyéktűrő évelő, méltán népszerű.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Astilbe 'Ivory Pearls' – Tollbuga főbb jellemzői:

Az Astilbe 'Ivory Pearls' egy elegáns tollbuga (Astilbe) fajta, amely a Saxifragaceae családba tartozik. Ez a változat nagyon kedvelt a világos, krémszínű virágzata és dekoratív levélzete miatt, amelyek szép kiegészítői lehetnek a kerti árnyékos területeknek.
Közepes méretű, körülbelül 40-70 cm magasságig növekszik, így tökéletesen illeszkedik közepes méretű évelőágyásokba vagy mint háttérnövény a kisebb növények előtt.
A levelek zöld színűek, finoman szeldeltek és fényes felületűek lehetnek. A díszítő levélzet miatt, akkor is mutatós, amikor éppen nem virágzik.
Az 'Ivory Pearls' virágai krémszínűek vagy halvány ivory (elefántcsont) árnyalatúak, amelyek szellős, laza fürtökben jelennek meg. A virágzat általában a késő tavasztól a nyár elejéig tart, hozzájárulva a kert ilyenkor tapasztalható színkavalkádjához.

Árnyéktűrő növény, amely a legjobban részleges árnyékban vagy teljes árnyékban érzi magát. Szereti a jól vízáteresztő, ám állandóan nedves, humuszban gazdag talajt. Sekélyen gyökerezik, talaját nem hagyjuk kiszáradni.

Az Astilbe 'Ivory Pearls' különösen jól illik olyan kertekbe, ahol a finom színek és textúrák hangsúlyozottak.  Gyakran használják árnyékos kertekben, foltokban, évelőágyásokban vagy vízparti kertekben. Nagyszerűen kombinálható más árnyéktűrő növényekkel, mint például hosták, páfrányok.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 40-70 cm
Kifejlett szélessége: 30-60 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes