Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Astilbe 'Chocolate Shogun' – Tollbuga

3.990 Ft

(ejtsd: ásztilbe)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


 Csokoládébarna-bronzos leveleivel, finom, fehéres púderrózsaszín virágzatával, lenyűgöző látványt nyújtó tollbuga, mely a félárnyékos, árnyékos kertrészek meghatározó növénye lehet.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Astilbe 'Chocolate Shogun' – Tollbuga főbb jellemzői:


Az Astilbe 'Chocolate Shogun' egy különleges és lenyűgöző tollbuga (Astilbe) fajta, amely a Saxifragaceae családba tartozik. Ez a fajta különösen azért vált népszerűvé, mert egyedi, sötét, majdnem csokoládébarna-bronzos leveleivel különleges megjelenést kölcsönöz a kerti kompozícióknak.
Közepes méretű Astilbe fajta, általában 50-80 cm magasságig nő meg, így tökéletesen illeszkedik a közepes méretű évelőágyásokba vagy mint középponti növény kisebb ágyásokban.
A virágzat általában világosabb, kontrasztos színű, finom, fehéres púderrózsaszín. A virágok jellegzetes, szellős, tollaszerű fürtökben jelennek meg, amelyek különösen látványosak a sötét levelek hátterében. Virágzási ideje, nyár közepétől ősz elejéig tart, július, augusztus, szeptember eleje.

Mint az Astilbe fajták többsége, az 'Chocolate Shogun' is árnyéktűrő növény. A legjobban részleges árnyékban vagy teljes árnyékban érzi magát, különösen olyan területeken, ahol a talaj folyamatosan nedves marad. Szereti a jó vízáteresztő, ám állandóan nedves, humuszban gazdag, enyhén savanyú vagy semleges talajt. Sekélyen gyökerezik, talaját ne hagyjuk kiszáradni.

Az Astilbe 'Chocolate Shogun' nemcsak a kertben mutat jól, hanem a vágott virágok között is szép dísze lehet az otthonnak. Fontos biztosítani számára a megfelelő talajviszonyokat és vízellátást, különösen a melegebb, szárazabb időszakokban.  Ideális választás árnyékos kertekbe, foltokba, évelőágyásokba, vagy vízparti kertekbe. Kiválóan kombinálható más árnyéktűrő növényekkel, mint például hosták, páfrányok.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 50-80 cm
Kifejlett szélessége: 30-60 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes