Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Astilbe 'Cattleya' – Tollbuga

6.990 Ft

(ejtsd: ásztilbe)

Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


 Feltűnő, sötét rózsaszín virágzata és szép levélzete miatt, rendkívül népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Astilbe 'Cattleya' – Tollbuga főbb jellemzői:


Az Astilbe 'Cattleya', más néven tollbuga, egy népszerű évelő dísznövény, amely az Saxifragaceae családba tartozik. Ez a fajta nagyon kedvelt a feltűnő virágzata és szép levélzete miatt, ami élénk színt és textúrát visz a kerti ágyásokba, különösen árnyékos területeken.
Közepes méretű növény, általában 60-100 cm magasságig nő meg, így ideális választás közepes méretű évelőágyásokba vagy mint háttérnövény a kisebb növények előtt.
Levelei finoman szeldeltek, fiatalon vöröses árnyalatúak, majd éretten sötétzöld színűek, és csillogó felületűek lehetnek. A levelek díszítő hatásuk miatt is értékesek, különösen akkor, amikor a növény nem virágzik.
Virágzata feltűnő és látványos. A virágok élénk, sötét rózsaszínek, és magas szárakon, nagy, szellős, tollszerű fürtökben jelennek meg. A virágzat általában a kora nyári hónapokban kezdődik, és több hétig is tarthat.

Árnyéktűrő növény, ami jól érzi magát részleges vagy teljes árnyékos helyeken. Szereti a jó vízáteresztő, ám állandóan nedves, humuszban gazdag, enyhén savanyú vagy semleges talajt. Sekélyen gyökerezik, talaját ne hagyjuk kiszáradni.

Az Astilbe 'Cattleya' nemcsak a kertben mutat jól, hanem vágott virágként is díszítheti az otthont. A növény vonzza a pillangókat és más beporzó rovarokat, így hozzájárul a kerti biodiverzitás fenntartásához. Gyakran használják árnyékos kertekben, foltokban, évelőágyásokban, vagy vízparti kertekben. Nagyszerűen kombinálható más árnyéktűrő növényekkel, mint például hosták, páfrányok vagy rododendronok.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 60-100 cm
Kifejlett szélessége: 60-90 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes