Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster thomsonii – Őszirózsa

1.290 Ft

(ejtsd: ászter tomzóní)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Apró, élénk kék virága nagy tömegben nyílnak, a fagyokig virít.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster thomsonii – Őszirózsa főbb jellemzői:

Az Aster thomsonii egy kevésbé ismert, de vonzó évelő növény az őszirózsa (Aster) nemzetségből, amely az Asteraceae (fészkesvirágzatúak) családjába tartozik. Ez a faj különleges megjelenésével és tartósságával emelkedik ki a többi őszirózsa közül, így remek választás lehet a kertek színesítésére az ősz folyamán.
Közepes méretű, terjedő tövű évelő, 50-100 cm magasra nő. A levelei ovális vagy lándzsás alakúak, sötétzöld színűek, ami szép kontrasztot alkot a virágokkal.
A virágai a jellegzetes Aster jellemzőkkel rendelkeznek: kicsi, de élénk színűek, kék árnyalatúak, feltűnő sárga középpel. Bőségesen borítják a növényt, és általában az ősz elejétől késő őszig virágoznak, hozzájárulva a kert őszi színpompájához.

A napos helyeket részesíti előnyben, de jól alkalmazkodik a félárnyékos területekhez is. Jól érzi magát a jól vízáteresztő, közepesen termékeny talajban. Bár a növény szárazságtűrő, a rendszeres öntözés javíthatja a növekedését és a virágzását, különösen a száraz időszakokban.

Az Aster thomsonii kiváló választás évelőágyásokba, szegélyágyásokba vagy akár a kert háttérbe helyezve. A virágai vonzzák a beporzó rovarokat, így segítik a kerti biodiverzitás fenntartását. 
 Ideális választás lehet azok számára, akik kevésbé időigényes, de mégis látványos kerti növényeket szeretnének.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 0,6-100 cm
Kifejlett szélessége: 40-50 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony