Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster oblongifolius 'October Skies' – Aromás őszirózsa

2.690 Ft

(ejtsd: ászter oblongifóliusz)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Illatos levelei, gyönyörű, finom, kékeslila virágai, látványos színfoltot képeznek a kertben.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster oblongifolius 'October Skies' – Aromás őszirózsa főbb jellemzői:


Az Aster oblongifolius 'October Skies' - aromás őszirózsa, egy különleges és népszerű évelő növény, mely az Asteraceae (fészkesvirágzatúak) családjába tartozik. Ez a fajta különösen az ősz közepén és végén megjelenő virágai és kellemes illata miatt vált kedveltté.
A 'October Skies' különlegessége a kellemesen illatos levelei is, amelyek aromája különösen a meleg napokon vagy megdörzsölve érezhető, jellegzetesen ánizs illatú, innen ered magyar elnevezése. A levelek hosszúkásak, ovális alakúak és sötétzöld színűek. Magassága általában 50-60 cm között mozog, így tökéletesen alkalmazható kisebb kertekben vagy szegélyágyásokban.
Kis, élénk kék színű virágai, bőségesen borítják a növényt, általában szeptember végétől októberig tartó virágzási időszakkal. A virágok kicsik, de nagyon számosak, finom, keskeny szirmokkal és  sárga középpel, ami vonzó kontrasztot képez. A virágok sűrű csoportokban helyezkednek el, ami a növénynek látványos és egybefüggő megjelenést biztosít.

A napos helyeket részesíti előnyben, de jól alkalmazkodik a félárnyékhoz is. Kedveli a jól vízáteresztő, közepesen termékeny talajt, és bár szárazságtűrő, a rendszeres öntözés javítja a növekedését és a virágzását.

Az aromás őszirózsa tökéletes választás azok számára, akik egy illatos, színpompás, de kevés karbantartást igénylő növényt keresnek a kertjükbe. Kiválóan alkalmas szegélyágyásokba, sziklakertekbe vagy akár konténeres növényként is. A 'October Skies' vonzza a beporzó rovarokat, mint például a pillangókat és a méheket, így segíti a kert biodiverzitásának fenntartásában.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 50-60 cm
Kifejlett szélessége: 50-60 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony