Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster macrophyllus 'Twilight' – Őszirózsa

1.690 Ft

(ejtsd: ászter makrofillusz)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Nagy tömegben nyíló, gyönyörű, finom, kékeslila virágai és hosszú virágzási ideje miatt, közkedvelt fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster macrophyllus 'Twilight' – Őszirózsa főbb jellemzői:


Az Aster macrophyllus 'Twilight', egy különleges őszirózsa változat, amely az Asteraceae családba tartozik. Ez a fajta különösen népszerű, köszönhetően a feltűnő virágainak és a nagy leveleinek, amelyek egyedülálló megjelenést kölcsönöznek a kertnek.
Terjedő tövű évelő.
Nagy, széles levelei, amelyek többnyire ovális alakúak és sötétzöld színűek. Ezek a nagy levelek teszik a növényt különösen vonzóvá még akkor is, amikor nem virágzik.
Virágai kék színűek, a közepük pedig sárga, ami élénk kontrasztot képez a sötét szirmokkal. Nagy tömegben nyílnak. Késő nyáron kezdenek nyílni, és az ősz folyamán virágoznak, gyakran egészen az első fagyokig. A virágok mérete közepes, keskeny szirmokkal és jellegzetes, díszes megjelenéssel.

Napos vagy félárnyékos helyeket részesíti előnyben, és jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz. Előnyben részesíti a jól vízáteresztő, közepesen termékeny talajt. Szárazságtűrő, de a rendszeres, mérsékelt öntözés javítja a növekedését és a virágzását.

A 'Twilight' őszirózsa vonzza a beporzó rovarokat, mint például a pillangókat és a méheket, így segít a kert biodiverzitásának fenntartásában. Gondozása viszonylag egyszerű, így ideális választás azok számára, akik látványos, de kevés karbantartást igénylő növényeket szeretnének a kertjükbe.
Az őszi kertek, színes, hosszan díszítő évelője, mely önállóan vagy társításba helyezve egyaránt díszít.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 50-80 cm 
Kifejlett szélessége: 40-50 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony