Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster dumosus 'Indigo' – Törpe őszirózsa

2.690 Ft
Menny.:db

(ejtsd: ászter dumózusz)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Mély, indigókék színű virágai sűrű csoportokban helyezkednek el, beborítják a növény felületét. Kedvelt és keresett évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster dumosus 'Indigo' – Törpe őszirózsa főbb jellemzői:


Az Aster dumosus 'Indigo' egy törpe őszirózsa változat, amely az Asteraceae (fészkesvirágzatúak) családjába tartozik. Terjedő tövő évelő.
Magassága 30-40 cm között mozog, így tökéletesen alkalmazkodik a kisebb kertekhez vagy a korlátozott térrel rendelkező területekhez. A levelei aprók, ovális alakúak, sötétzöld színűek, amelyek egész évben szép zöld háttért biztosítanak a virágoknak.
Az 'Indigo' különlegessége a mély, indigókék színű virágai, amelyek az ősz folyamán bontakoznak ki, általában szeptembertől októberig tartó virágzási időszakkal. A virágok közepes méretűek, dús szirmokkal és sárga középpel, amely szépen kiemelkedik a sötétkék szirmok közül. A virágok sűrű csoportokban helyezkednek el, beborítják a növény felületét.

A legjobban teljes napsütésben fejlődik, de jól tűri a részleges árnyékot is. Talajban nem válogat, ha az jól vízelvezető képességű. Rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel.

Szegélyként, évelőágyásokban, vagy konténerekben is nagyszerűen mutat, a késői virágzás látványos az őszi időszakban. A virágok népszerűek a méhek és pillangók számára, így segít a beporzó rovarok vonzásában.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-40 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony