Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster dumosus 'Herbstgruss vom Bresserhof' – Törpe őszirózsa

2.690 Ft

(ejtsd: ászter dumózusz)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


 A lilásrózsaszín virágok sűrűn borítják a növényt, látványos színfoltot képezve a kertben.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster dumosus 'Herbstgruss vom Bresserhof' – Törpe őszirózsa főbb jellemzői:


Az Aster dumosus 'Herbstgruss vom Bresserhof' - törpe őszirózsa, amely különösen kedvelt az őszi színpompája és kompakt növekedési formája miatt. Ez a fajta a fészkesvirágzatúak (Asteraceae) családjába tartozik, és kifejezetten az őszi kertek díszítésére nemesítették.
A növény kompakt, bokros növekedésű, sűrűn elágazó szárakkal. A levelei aprók, ovális alakúak, sötétzöld színűek, és egész évben vonzó megjelenést biztosítanak.
A virágzása a legfőbb látványosságot jelenti, különösen szeptembertől októberig, amikor a növény teljes virágzásban van. Virágai közepes méretűek, élénk, világos lilásrózsaszínűek, dús szirmokkal és sárga középpel. A virágok sűrűn borítják a növényt, látványos színfoltot képezve a kertben.

A legjobban teljes napsütésben fejlődik, de jól tűri a részleges árnyékot is. Talajban nem válogat, ha az jól vízelvezető képességű. Rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel.

Szegélyként, évelőágyásokban, vagy konténerekben is nagyszerűen mutat, a késői virágzás látványos az őszi időszakban. A virágok népszerűek a méhek és pillangók számára, így segít a beporzó rovarok vonzásában.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-40 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony