Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster dumosus 'Albit' – Törpe őszirózsa

2.690 Ft

(ejtsd: ászter dumózusz)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Alacsony termete, hosszú virágázási ideje és bőséges virágzása miatt, keresett fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster dumosus 'Albit' – Törpe őszirózsa főbb jellemzői:


Az Aster dumosus 'Albit'- törpe őszirózsa, egy alacsony növekedésű, terjedő tövű, évelő dísznövény, amely az Asteraceae családba tartozik. Ez a fajta kifejezetten kis méretűre nemesített változat, ami tökéletes választás a kisebb kertekbe vagy szegélyágyásokba. Általában csak 20-40 cm magasra nő, így kitűnően alkalmazható alacsony növényekből álló kompozíciókban.
A levelei aprók, zöld színűek, és az egész növényt beborítják, ami sűrű, bokros megjelenést kölcsönöz neki. 
Bőségesen virágzó fajta, a virágzás szeptemberben kezdődik és egészen az első fagyokig tart. A virágai kicsik, de számosak, fehér színűek, közepük sárga, ami szép kontrasztot ad a zöld levelekkel. A virágokat szorosan tömött csoportokban hozza, ami egybefüggő virágtakarót képez.

Napos vagy félárnyékos helyeket részesíti előnyben, és jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, bár a jól vízáteresztő, közepesen termékeny talaj a legideálisabb számára. Ez a fajta szárazságtűrő, de a rendszeres, mérsékelt öntözést kedveli, különösen a virágzási időszakban.

A törpe őszirózsa kiválóan alkalmas színfoltok létrehozására a kertben, különösen az ősz közeledtével, amikor a legtöbb növény már nem virágzik. Népszerű választás a rovarbarát kertekben, mivel vonzza a pillangókat és a méheket.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 20-40 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony