Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Armeria maritima 'Armada Pink' – Tengerparti pázsitszegfű

1.190 Ft

(ejtsd : arméria maricima)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültet
hető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Nyári virágzású, alacsony, rózsaszín virágokkal teli, párnát képező, bájos évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Armeria maritima 'Armada Pink' – Tengerparti pázsitszegfű főbb jellemzői:


Az Armeria maritima 'Armada Pink', más néven az 'Armada Pink' tengerparti pázsitszegfű, egy népszerű évelő növény, amely az Armeria nemzetség tagja.
10-20 cm magas, tömött párnát alkotó, terjedő tövű, évelő dísznövény, amelynek levelei középzöldek, körülbelül 10 cm hosszúak, fényesek és keskeny lándzsa alakúak, szinte fűszerűek és örökzöldek.
Virágai májustól júliusig nyílnak a lombozat fölé emelkedő, levéltelen virágzati szárakon. A virágok gömbszerű fejecskevirágzatba tömörülnek, színük rózsaszín.

 Nagy fényigényű növény, a tűző napot is tűri. Jó vízgazdálkodású, közepes tápanyag ellátottságú kerti talaj ideális a számára, de a gyengébb talajokon is megél.
Alacsony vízigényű, kisebb víz adagokkal érdemes öntözni, ha a talaj már csaknem száraz. Fontos, hogy a talaj ne legyen állandóan vizes, mivel ez gyökérrothadást okozhat.

Az ’Armada Ponk’ tengerparti pázsitszegfű egy nyári virágzású, alacsony, rózsaszín virágokkal teli, párnát képező évelő dísznövény. Kis termete, viszonylag lassú növekedése és alacsony igényei miatt számos kiváló helyet találhat neki kertjében, így balkonon, teraszon, sziklakertekben is nevelhető.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-20 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Virágzási idő: Május - Július
Méhcsalogató: Nem
Vízigény: Kis vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű