Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Armeria caespitosa 'Sugar Baby' – Borókalevelű pázsitszegfű

1.190 Ft
Menny.:db

(ejtsd: arméria ceszpitóza)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Csinos, zöld, borókaszerű leveleivel és élénk rózsaszín virágaival díszít ez a bájos kis évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Armeria caespitosa 'Sugar Baby' – Borókalevelű pázsitszegfű főbb jellemzői:


Az Armeria caespitosa 'Sugar Baby'- borókalevelű pázsitszegfű, egy kis termetű, évelő növény, amely az Armeria nemzetség tagja.
Alacsony, bokros növekedésű évelő, amely általában csak 8-15 cm magasra nő. Jellemzője a szűk, lineáris, borókára emlékeztető zöld levelek, amelyek egy sűrű tövet alkotnak.
Tavasszal és kora nyáron virágzik (április, május, június), élénk rózsaszín virágokkal, amelyek hosszú, vékony szárakon helyezkednek el. Ezek a virágok aprók, de nagyon feltűnőek és vonzzák a beporzó rovarokat.

Jól fejlődik napos helyeken, és kedveli a jó vízáteresztő képességű, száraz vagy közepesen nedves talajokat. Különösen jól alkalmazkodik a sziklakertekhez és a homokos talajokhoz.

Az Armeria caespitosa 'Sugar Baby' egy gyönyörű és hasznos növény, amely élénk rózsaszín virágokkal díszíti a kerteket tavasszal és kora nyáron. Kompakt mérete és látványos virágzása miatt kedvelt választás a kertbarátok körében.
Tökéletes választás sziklakertekbe, évelőágyak szegélyébe, vagy akár konténeres növényként is. Kiválóan mutat más kis termetű évelőkkel és sziklakerti növényekkel kombinálva.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 8-15 cm
Kifejlett szélessége: 15-20 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony