Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Amsonia 'Blue Ice' - Amson virág

990 Ft

(ejtsd: amszónia)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 7-9 tövet ültessen négyzetméterenként.

Mennyiségi kedvezmény:
7 db felett
890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
amson amsonia blue ice

Hasznos tudnivalók

Az Amsonia 'Blue Ice' - Amson virág főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, lombhullató évelő dísznövény, amely bokros habitussal rendelkezik. Hajtásai hosszúak, felfelé törők, ezeken levelei fényesek, lándzsaalakúak és középzöldek, de az őszi időszakban aranysárgára színeződnek. Rizómákkal lassan terjedő növény.

Virág: Virágai a tavasz végétől egészen őszig, kifejezetten hosszan virágoznak. A virágok levendulakék színűek, csillagalakúak és a leveles szár felső részén helyezkednek el laza bugában.

Talajigény: Tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, felmelegedő talaj ideális a számára. A talaj pH-értékére nem érzékeny.

Fényigény: Közepesen fényigényes növény, igazán optimálisan a napos-félárnyékos helyeken fejlődik, de napos, kúszóárnyékos helyeket is elviseli. Árnyékban felnyurgul, a virágzás elmaradhat.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Kedveli az üde talajviszonyokat, a szárazságot nehezen bírja.

Gondozás: Talaját érdemes üdén, nedvesen tartani, a szárazságot nehezen viseli. Virágzást követően a növényt vágja vissza felére vagy harmadára, hogy elősegítse a bokrosabb növekedést. A növény tejnedves, mérgező, ezért kesztyűben végezze az ápolását.

Társítás: A ’Blue Ice’ amson virág egy hosszan virágzó évelő dísznövény, amely felálló habitusú, világoskék virágait a leveles hajtások csúcsi részén hozza. Levelei őszre aranysárga színt vesznek fel, ezzel is igazán különlegesek. Elhelyezhetők szoliterként a kertben a napos-félárnyékos kertrészeken, de társításban is nagyszerűen mutatnak.

Amennyiben társítja a fajtát, ültesse a társítás hátulsó részére a mocsári hibiszkusz intenzív rózsaszín 'Carousel Pink Passion' fajtáját, amely előtt nagyszerű helyet kaphat a kerti madármályva kicsit világosabb rózsaszín 'Rosea' fajtája. A társítást egészítse ki a sötétrózsaszín-sárga virágú sásliliommal ('Strawberry Candy'), amely színhatását erősítheti a 'Gardenview Scarlet' méhbalzsam.

A társítás elülső részére ültesse a méhbalzsam mellé a ’Blue Ice’ amson virágot, amely előtt kapjon helyet a vajsárga margaréta ('Broadway Lights'), illetve a társításnak már márciustól színt adó halványlila törpe lángvirág ('Lilac Cloud').

Társításra javasolt növényfajták:

Hibiscus moscheutos 'Carousel Pink Passion' – Mocsári hibiszkusz
Lavatera 'Rosea' – Kerti madármályva
Hemerocallis 'Strawberry Candy' - Sásliliom (s. rózsaszín pink-sárga torokkal)
Monarda 'Gardenview Scarlet' - Méhbalzsam
Leucanthemum superbum 'Broadway Lights' - Margaréta (vajsárga)
Phlox douglasii 'Lilac Cloud' - Törpe lángvirág (halványlila)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-40 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Virágzási idő: Május-Augusztus
Méhcsalogató: Igen
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: évelő ágyak, napos kert, félárnyékos kert, árnyékos kert, tematikus kert, előkert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Videók