Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Allium 'In Orbit' – Díszhagyma

1.690 Ft
Menny.:db

(ejtsd: állium)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 7-9 tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Allium 'In Orbit' – Díszhagyma főbb jellemzői:


Az Allium 'In Orbit' - díszhagyma, egy lágyszárú, évelő növény, amely az Allium nemzetség, vagyis a hagymafélék családjába tartozik.
legjellemzőbb tulajdonsága a nagyméretű, gömb alakú virágzatai, amelyek rózsaszínűek. Ezek a virágok magas, vékony szárakon helyezkednek el, amelyek a növény zöld levelei fölé emelkednek, így kiemelkedő látványt nyújtva a kertben. A virágzás időszaka általában a késő tavasztól a korai nyárig tart.
Magassága 30-45 cm.

Napos helyet kedvel, és jól fejlődik a jól szellőző, tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talajban. Fontos, hogy a talaj ne legyen túl nedves, mivel a hagymafélék nem kedvelik a túlzott nedvességet.

A 'In Orbit' díszhagyma felhasználása a kertekben sokrétű. Gyakran használják szegélyként, virágágyásokban, vagy akár a kert magasabb rétegeiben is, ahol a magas szárakon álló virágok kiemelkednek. Tökéletes választás a szín és magasság hozzáadására a kertbe, és jól kombinálható más évelő növényekkel vagy évelő hagymás növényekkel. A 'In Orbit' díszhagyma vonzza a beporzókat, mint a méhek és pillangók, így segíthet a kert biodiverzitásának növelésében.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-45 cm
Ültetési távolság: 25-30cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony