Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Alchemilla vulgaris – Réti palástfű

3.690 Ft

(ejtsd: alkemilla vulgárisz)

Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 6-9 tövet ültessen négyzetméterenként.


Bájos hazai évelőnk, mely gyönyörű lombjával és sárgászöld virágzatával díszít. Árnyas kertekben érdemes helyet szorítani neki.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Alchemilla vulgaris – Réti palástfű főbb jellemzői:


Az Alchemilla vulgaris egy alacsony termetű, évelő növény, amely hazánkban is őshonos, védett növény, gyógynövényként is ismert. Általában 30-45 cm magasságot és szélességet ér el. A réti palástfű leginkább a zöld, kör alakú, szeldelt leveleiről ismert, amelyen megülnek a vízcseppek, különösen eső után. A levelek szélei fogazottak, és egyedi, gyönyörű megjelenést kölcsönöznek a növénynek. A virágok aprók, sárgás-zöldek, és összetett virágzatokban jelennek meg, amelyek a levelek fölé emelkednek. Virágzása a kora nyártól a késő nyárig tart, június és augusztus között.

A növény részleges árnyékot kedvel, de jól fejlődik a teljes napsütésben is, ha elegendő víz áll rendelkezésre. A talaj legyen jól vízelvezető, viszonylag toleráns a talaj típusával szemben. Mérsékelt öntözést igényel.

Természetközeli kertekben, utak mentén, szegélyként vagy foltokban, félárnyékos részeken nagyon jól mutat, bájos megjelenésű növény.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-45 cm
Kifejlett szélessége: 30-45 cm
Ültetési tőtáv: 30-40cm
Fényigénye: közepes
Vízigénye: Közepes