Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ajuga reptans 'Princess Elsa'® – Indás ínfű

4.090 Ft
Menny.:db

(ejtsd: ajuga reptansz)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Gyönyörű, ezüstös levelei, bokros növekedése és szép virágai miatt kedvelt ez a terjedő tövű, bájos évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Ajuga reptans 'Princess Elsa'® – Indás ínfű főbb jellemzői:


A 'Princess Elsa'® indás ínfű legfőbb jellegzetessége a mintás levelei, amelyek kombinálják a zöld és ezüstös árnyalatokat. A levél erek zöldek, a felülete ezüstös színű, mintha deres lenne. Ezek a színes levelek különösen dekoratívak a kertben, és jól mutatnak más növényekkel kombinálva. Tavasszal a növény apró, kék vagy lila virágokat hoz, amelyek a levelek fölé emelkednek, így további díszítő értéket adva a növénynek.
Alacsonyan növő, általában csak 10-15 cm magasságot ér el, de széles területre terjedhet, ha megengedjük neki. Áprilistól egészen júniusig bőségesen virágzik, apró, kékeslila virágokat hoz, amelyek a levelek fölé emelkednek, így további díszítő értéket adva a növénynek.

Fényigénye közepes. Árnyékos, félárnyékos területekre telepíthető.
Tápdús, laza, kiszáradásra nem hajlamos talajon fejlődik a legszebben. Talaját óvjuk a kiszáradástól.

A ’Princess Elsa’ indás ínfű kis mérete ellenére igazán látványos levéldísz, értékét pedig tovább növeli, hogy hosszú ideig virágzik.  Ideális talajtakaróként árnyékos vagy részlegesen napos területeken, ahol a világos levelek kontrasztot képeznek a sötétebb színű növényekkel. Alkalmas szegélyként, sziklakertekben, vagy akár nagyobb területeken is, ahol a gyors terjedése miatt gyorsan lefedhet egy nagyobb területet. Konténeres ültetésben is jól mutat, különösen más, magasabb növényekkel kombinálva.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Virágzási idő: Április – Június
Méhcsalogató: Igen
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű