Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Actaea japonica 'Cheju-Do'-Japán poloskavész

2.690 Ft
Menny.:db

(ejtsd: aktáé jáponika)

Kiszerelés: 15 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 5-7 tövet ültessen négyzetméterenként.


Kompakt, bokros növekedése, gyönyörű, karcsú virágzata és árnyéktűrése miatt népszerű ez a bájos évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Actaea japonica 'Cheju-Do'-Japán poloskavész főbb jellemzői:


Az Actaea japonica 'Cheju-Do'-Japán poloskavész, egy évelő dísznövény, amely az Actaea japonica faj egyik különleges változata. Ez a növény a mérsékelt éghajlati övezetekben őshonos, és  különösen népszerű díszítő levelei és látványos virágzata miatt.
Kompakt, bokros növekedési formát mutat, magassága 60-100 cm. Fényes levelei sötétzöldek, szélesek és szeldeltek, ami textúrát és formát ad a növénynek. A virágai fehérek vagy halvány rózsaszínűek, és jellemzően hosszú, karcsú szárakon állnak, amelyek a levelek fölé emelkednek. A virágzás időszaka általában a késő nyár vagy a korai ősz.

Félárnyékos-árnyékos területeket kedveli, lehetőleg a reggeli vagy késő délutáni időszakban kapjon több napfényt.  Jól fejlődik a humuszos, jól szellőző, enyhén savas vagy semleges talajban. Fontos, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen, különösen a virágzás időszakában.

Ideális választás árnyékos helyekre, ahol kevés más növény képes jól fejlődni. Fák alá, ligetes, természetközeli kertek árnyasabb területeire, nedves területekre, kerti tavak árnyasabb partszakaszára telepíthető. Árnyékos teraszokon konténerben is nevelhető. A beporzó rovarok szívesen látogatják.
Telepítést követően ne bolygassuk, szüksége van 1-2 évre, hogy megmutassa szépségét. Érdemes ültetni, gyönyörű, kecses virágzatú fajta.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 60-100 cm
Kifejlett szélessége: 60-100 cm
Fényigénye: Alacsony
Vízigénye: Magas