Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Achillea 'Safran' – Cickafark

1.490 Ft

(ejtsd: akillea)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 6-8 tövet ültessen négyzetméterenként.


Gyönyörű színei és hosszan tartó virágzása teszi népszerűvé ezt a csekély igényű évelő növényt.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Achillea 'Safran' – Cickafark főbb jellemzői:


Az Achillea 'Safran'-cickafark, kedvelt lágyszárú, évelő növény, amely az Achillea nemzetség tagja. Ez a fajta különösen népszerű a színes virágzata és a könnyű gondozása miatt.
 Ami egészen különleges ebben a fajtában, az a feltűnően szép és változó színjáték. A virágzás kezdetekor lágy narancsvörös, később vidám sárga-narancssárgára változnak virágai.
Jellemzően 50-60 cm magasságra nő meg, és kompakt, bokros növekedési formájú. A virágai jellemzően élénk sárga vagy narancssárga színűek, ami a nyári hónapokban pompázik a kertekben. Virágzata hosszú ideig tartó, általában júniustól szeptemberig tart.
Lombozata  szürkés-zöld, finoman tagolt.

Napos helyet kedvel, a talajra vonatkozóan nem túl igényes, de a legjobban jól szellőző, közepesen tápanyagban gazdag, de jó vízelvezetésű talajban fejlődik. Szárazságtűrő, így a túlöntözést el kell kerülni.

Mediterrán, romantikus, ligetes típusú kertekben csodásan mutat, méretéből adódóan az évelőágyások középső részére ültethető. Ideális sziklakertbe, szegélyekhez, ösvények, utak mentén.
A beporzó rovarok szívesen látogatják.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 50-60 cm
Kifejlett szélesség: 30-40 cm
Ültetési tőtáv: 30-35 cm 
Virágzási idő: június - szeptember
Méhlegelő: igen 
Fényigény: nagy
Vízigény: közepes