Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nordmann karácsonyfa - Abies nordmanniana (vágott)

16.990 Ft

(ejtsd: ábiesz nordmanniána)

Szállítási méret: 100-125 cm magas
Kiszerelés: vágott

Az egyik legszebb karácsonyfa fajta széles, kúpos koronaformával, fénylő, sötétzöld tűlevelekkel, sűrű, dekoratív ágrendszerrel.

Tudta? 10 vásárlóból 7 a nordmann fenyőfát választja klasszikus, szép megjelenése és tartóssága miatt.

Dézsás változatban szeretne inkább nordmann fenyőt? KATTINTSON IDE!

Karácsonyfáimat december 1. és 23. között szállítom ki Önnek, telefonon előre egyeztetett időpontban.

Védett tartalom
Termék címkék:
Abies nordmanniana

Hasznos tudnivalók

 

A nordmann fenyő (kaukázusi jegenyefenyő) nevét a finn botanikusról, Alexander Nordmannról kapta, aki felfedezte.

A három legnépszerűbb karácsonyfa fajta egyike, méltán.

Milyen érvek szólnak mellette?

- Megjelenését tekintve elegáns, dús, tömött, szabályos, kúp alakú. Ágrendszere és felépítése miatt jól és változatosan díszíthető.

- Fényeszöld, erősen barázdált, 2-3 cm hosszú, egymás mellett sűrűn elhelyezkedő tűlevelei igen vonzóak, kellemes illatúak, megdörzsölve narancsos-citrusos aromát árasztanak. Ráadásul nem szúrósak, ezért kisgyermekes háztartásokba a lehető legjobb választás, a kicsiket nem veszélyeztetik hegyes, merev, szúrós tűlevelek, az sem baj, ha megmarkolják a fa ágait!

- Leveleit nem hullatja, még a meleg, száraz levegőjű, erősen fűtött szobában sem, nem kell december végétől naponta porszívózni miatta. Akár 4-5 hétig is a helyiség dísze lehet, dekorációs értéke az idő előrehaladtával sem csökken! Kifejezetten ajánlom a jellemzően túlfűtött panellakásokba, távfűtéses otthonokba!

- Bár ára a megszokott és szintén kedvelt lucfenyőénél magasabb, azonban többet is nyújt annál! A felsorolt előnyök nem csak esztétikai vagy praktikus dolgok, hanem egyben azt is jelentik, hogy Ön több pénzért többet kap, mind időben (tartósság) mind dekorativitás (mutatós, tetszetős habitus) tekintetében.

Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő méretű vágott nordmann fenyőt, és élvezze gondtalanul, hosszan a karácsonyi időszakot!

 

Hogyan tároljam a kiszállított fenyőfát?

Mit kell tudni a vágott fenyőfáról? 

A vágott fenyőfák kitermelése november folyamán történik. A szállítás előtt behálózzuk, így elkerülhető, hogy az ágak eltörjenek, megsérüljenek. A kiszállítás után a legjobb száraz, hűvös helyen tartani (pl: pince, erkély, garázs). Ne vigyük a fát fűtött helyiségbe, mert idő előtt kiszáradhat! Mivel a vágott fa gyökérzetét vesztette, klasszikus öntözés már nem jöhet szóba, azonban növelhető a fa tartóssága, ha kevés vízzel töltött vödörbe állítjuk és időnként vízzel permetezzük.

 

Milyen a tökéletes karácsonyfa? Kérem ezt a cikket feltétlen olvassa el!

 

Videók