Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Abelia 'Edward Goucher' – Tárnicslonc

5.090 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: abélia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
4.890 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Abelia 'Edward Goucher' – Tárnicslonc főbb jellemző

 

Habitus: 100-150 cm magasra megnövő, kompakt habitusú, ívesen lehajló hajtásrendszerű, télizöld cserje, amely minden kertben jól mutat. Levelei mélyzöldek, fényesek, lándzsa alakúak, melyek ősszel bíboros-bronzos színt öltenek magukra.

Virág: Nagy méretű, lilás-rózsaszín virágjai a nyár második felétől nyílnak és egészen az őszi fagyokig pompáznak. A virágok tölcsér alakúak, narancssárga torkúak, forrt szirmúak és gazdagon nyílnak a hajtásokon. Virágzati fellevelei bordó színűek, ez is különlegessé varázsolja a növényt.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat. Kiváló mésztűrő növény.

Fényigény: Fényigényes cserje, napos helyet kíván. Csak kisebb árnyékot visel el.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja. Mérsékelten szárazságtűrő.

Gondozás: Minden évben ajánlott visszametszeni a virágzást követően. 3-4 évente érdemes erősebben megmetszeni, hogy ifjítsuk a növényt. Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny.

Társítás és elhelyezés a kertben: Az ’Edward Goucher’ tárnicslonc bokros habitusának, ívesen lehajló hajtásrendszerének, nyári és őszi színeinek köszönhetően akár szoliterként is kiválóan mutat a kertben, de természetesen társításban is nagyszerűen elhelyezhető.

A nagy tömegben nyíló lilás-rózsaszín virágok és a lila-bordó színvilág a nyár végi és őszi időszak csodás elemei lehetnek a kertjében. A társítás hátsó részére ültessen rózsaszín virágú nyáriorgonát (’Peacock’), amelynek a nyár közepétől októberig nyíló bugái prímán kiegészítik az ’Edward Goucher’ hasonló színeit.

A cserje elé ültessen hasonló virágzási időintervallummal rendelkező sötétkék virágú kékszakállt (’Kew Blue’). A kék, a rózsaszín és a lila színek mesebeli látványt keltenek. A cserjék elé ültessen évelő növényeket.

A cserjék színvilágát remekül kiegészíti a bíbor kasvirág ’Magnus’ fajtája és a kerti kokárdavirág sötét bordó ’Burgunder’ fajtája, melyet légiessé tesz az évelő díszgyertya világos virágszínű ’Madonna’ fajtája. Az ágyás első részén foglaljon helyet a rózsaszín napvirág (’Ben Hope’), amely szép keretet ad a társításnak.

Társításra javasolt növényfajták:

Buddleia davidii 'Peacock'® - Rózsaszín nagyvirágú nyáriorgona
Caryopteris clandonensis 'Kew Blue' - Sötétkék virágú kékszakáll
Echinacea purpurea 'Magnus' – Bíbor kasvirág
Gaillardia 'Burgunder' – Kerti kokárdavirág
Gaura lindheimeri 'Madonna' – Évelő díszgyertya
Helianthemum 'Ben Hope' - Napvirág (rózsaszín)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-150 cm
Kifejlett szélesség: 100-120 cm
Ültetési tőtáv: 100 cm
Virágzási idő: Július-Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Télizöld
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom