Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Valor szabadgyökerű szilva ültetése

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 20. 15:54:57

A Valor szabadgyökerű szilva ültetéséhez néhány tipp:

  • Érdemes visszametszeni a kisebb gyökerek végét metsző ollóval, így segítendő a gyökérben az osztódó szövetek szaporodását.
  • Az ültető gödör kialakítása során kitermelt földet érdemes feljavítani jobb szerkezetű valamint beállított tápanyagtartalmú földkeverékkel. Amennyiben a talaj jó szerkezetű és tápanyagban gazdag, elegendő lehet az érett szerves trágya használata.
  • Amennyiben szeretne biztosra menni, hogy a használt földkeverékben nincs semmilyen káros gombás betegség, amely kártékonyan visszavetheti a fa növekedését, ajánlott gombaölő szert használni.
  • A csemete elhelyezése során fontos mozzanat, hogy a gödör közepén a függőlegeshez minél közelebbi állásban legyen a csemete. Az oltásból, szemzésből származó forradás által jelzett pontnak a földfelszín felett kell elhelyezkednie.
  • A telepítés befejező, de legfontosabb mozzanata a beiszapoló öntözés. Ez nagyon fontos ugyanis a megfelelő mennyiségű víz nélkül a Valor szabadgyökerű szilvafa csemeténk nagyon hamar kiszáradhat.
Tartalomhoz tartozó címkék: szilvafa