szilvafa
A szilva egyike azon csonthéjas gyümölcsöknek, amelyeknek igen nehéz ellenállni, hiszen amellett, hogy nagyon finom, számos jótékony hatása is van a szervezetre. Nem beszélve arról, hogy mivel ezek a fák remekül érzik magukat a hazai éghajlaton, garantáltan gazdagon teremnek majd az Ön kertjében is. Már színe miatt is különleges, hiszen éretlen állapotában először zöld, majd pirosas színben pompázik, megérve pedig fajtától függően kékes-lilás árnyalatot vesz fel. Ennek a rózsafélékhez családjához kapcsolódó finomságnak mintegy kétezer fajtáját tartják számon, így bátran válogathat ezeknek a gyümölcsöknek a méretei, alakjai és színei alapján amikor eldönti, lesz egy szilvafa a kertjében. Nem véletlen, hogy már az ókorban is szívesen fogyasztották ezt a finomságot, hazánkban pedig igen komoly hagyománya van a belőle készülő lekvárnak és pálinkának.
Hazánkban rendívül sokoldalúan felhasználható gyümölcsnek számít a szilva. Ebben a cikkben részletes írok arról, milyen károsítók veszélyeztethetik szilvafáját.
Sokan nem tudják, de a szilvafa azon ritka gyümölcsfák egyike, amelyek tökéletesen érzik magukat a magyar időjárási körülmények között. Így az Ön kertjében is jó helye lesz. Tudjon meg többet, kattintson a cikkre.
Hogyan alapozzuk meg a szabadgyökerű szilva termesztését? Ha elolvassa cikkemet, rengeteg hasznos információt megtudhat a szilva neveléséről!
Miután megvásárolta és telepítette szilvafáját, a következő fontos feladat az ültetés utáni metszés.
A szabadgyökerű szilva gondozásához pár jótanács.