Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

President szabadgyökerű szilva ültetése

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 20. 14:32:55

Ebben a kerti mesében az President szabadgyökerű szilva ültetéséről lesz szó:

  • A President szabadgyökerű szilva ültetésénél kiemelt szerepet kell, kapjon a gyökérzóna. A gyökerek növekedési erélyén javít, ha metsző olló segítségével, a gyökerek végéről 1-2 centiméteres szakaszt eltávolítunk. Igyekezzünk minél kevesebbet eltávolítani a gyökérzónából, mivel érdemes minél több gyökeret megtartani.
  • Miután az ültető gödör kiásását befejeztük, a kiásott földet bizonyos esetekben, érdemes speciális földkeverékkel feljavítani. Ilyen eshetőség, ha a talaj túl agyagos, túl homokos, túl sok kőtörmeléket, kavicsot tartalmaz. Abban az esetben, ha a talajunk nagyon rossz minőségű érdemes a teljes ültető gödröt jobb minőségű talajjal feltölteni.
  •  Szerves trágya alkalmazása akkor is ajánlott, ha jó minőségű a talaj. A szerves trágya hosszan 2-3 éven át képes leadni tápanyagait, mindig keverjük földdel és ezt a keveréket sose hagyjuk érintkezni közvetlen a gyökérzónával.
  • A csemete megfelelő beállítása rendkívül fontos folyamat, figyeljünk rá, hogy a fa függőlegesen álljon. Az ültetési magasság mérvadó pontja a szemzési, oltási hely, amelynek minden esetben a földfelszín felett kell elhelyezkednie. Ezt könnyen felismerhetjük jellegzetes heges felületérő.
  • Végül, de nem utolsó sorban, soha ne felejtsük el a beiszapoló öntözést! A fiatal frissen ültetett President szabadgyökerű szilvafa csemetének sok vízre van szüksége, így ez egy elengedhetetlen folyamat.
Tartalomhoz tartozó címkék: szilvafa