Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Hazai földben termesztett növények
Képet küldünk, mielőtt kiszállítjuk
Segítünk a nyugdíjasoknak is!

A felmérési szakvélemény előnyei

Megyeri Szabolcs
2014. 06. 24. 17:59:31

Sokan, akár a kezdő, akár a tapasztaltabb hobbikertészek gondolják úgy, hogy egy felmerülő kertészeti jellegű problémát – már csak büszkeségből is – önerőből oldanak meg. Természetesen ez  gyakran be is válik, általános, kisebb súlyú problémáknál hasznosak lehetnek a baráti, szomszédi tanácsok, vagy éppen az internetes cikkek, leírások. Ugyanakkor nem minden esetben lehet az ilyen forrásból származó információkra támaszkodni, főképpen összetettebb problémák felmerülésekor.

A barát, szomszéd, még ha tapasztalt kertbarát is, nem mindig ismeri átfogóan a szakmai jellegű teendőket, az interneten pedig ahány oldal, annyiféle kétes értékű jó tanács kering. Az is fontos körülmény, hogy bármilyen kerti probléma esetén fontos szempontok például a talaj minősége, a fény-árnyék viszonyok, az ültetett növények pontos fajtamegjelölései, tehát azok az egyedi adottságok, amik néha lehetetlenné teszik a távolból történő sikeres segítségadást. A problémás, akut esetekben a legjobb választás a felmérési szakvélemény igénylése, mert ennek során a kertész szakember egy helyszíni bejárás során első kézből, és saját megfigyeléseire, vizsgálataira alapozva nyújthat tanácsot, mely „kertre szabott”, tehát nem általánosságokat tartalmaz, hanem csakis az arra a birtokra vonatkozó tanácsokat, útmutatásokat.

A felmérési szakvélemény tehát mindig egyedi eseteket vizsgál, a megrendelő kérése szerint a kert egy részére, vagy akár egészére vonatkozóan nyújt hasznos és szakszerű információkat. A felmérési szakvéleményhez tartozik egy írásos, fényképes dokumentáció, vagyis nem csupán egy szóbeli megbeszélést jelent, hanem egy olyan részletes leírást, mely segítségével a kert gazdája a későbbiekben maga is uralni tudja a problémát, vagy a felmérési szakvélemény alapján megbízhat kertépítő vállalkozót úgy, hogy a terv helyességében biztos lehet. A felmérési szakvélemény ára nem összehasonlítható a helytelen ültetés, növényápolás, félrekezelés, és a hasonló, hibásan elvégzett folyamatokból keletkező károkhoz, így a felmérési szakvélemény megrendelésével a jövőbeni kerti kiadásainkon is tudunk spórolni!

Igényelje kertészeti szakvéleményemet most!