Kivi

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

Válogasson kertészetem különleges kivifajtái közül! A kiválasztott növényeket kertkapujáig kiszállítom!

A kivi az egyik legfélreértettebb gyümölcs, ugyanis sokan úgy tartják, hogy nálunk nehezen nevelhető déligyümölcs, holott ez tévhit! A kivi eredeti élőhelye ugyanis a távoli Kína, éghajlati igényei pedig szinte pontosan egybeesnek a magyar klímával, így hazánkban ez az egzotikus gyümölcs problémamentesen nevelhető, mind a napos órák száma, mind a csapadékmennyiség megfelelő számára, ráadásul a kivi teljesen télálló! A kivi mellett szól az is, hogy roppant ellenálló növény, betegségei, kártevői alig akadnak, így kezdőknek is bátran ajánlható! Fontos információ, hogy a saját nevelésű kivi íze édesebb, zamatosabb, mint a bolti gyümölcsé, utóbbinak ugyanis nincs ideje a megfelelő utóérettség eléréséhez.

 

A gazdag kivitermés titka, hogy porzós és termős kivitöveket is meg kell honosítani a kertben, így a megfelelő beporzás, és a magas terméshozam biztosított lesz. Kisebb kertekbe, vagy helyszűke esetén az öntermékeny kivit ajánlom, ebből a típusból akár egyetlen tő is elegendő! A kivi nevelése nem kíván jelentős gyakorlatot, átlagos mennyiségű öntözést, esetenkénti tápanyag utánpótlást, és megfelelő támasztékozást követel csupán. A kivit elsősorban azoknak ajánlom, akik egy, a hagyományos fajtáktól eltérő, ízletes gyümölcstermőre vágynak, ami egzotikus mivolta ellenére könnyen, problémamentesen nevelhető!

Aki a kivik közül is az izgalmas, egyedi, különleges megjelenésű fajtákat ültetné, az kertészetem különleges kivifajtái közül válogasson!          

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.