Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán Duo- Teltvirágú rózsaszín és fehér tulipán

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: rózsaszín és fehér, telt

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Tulipán Duo- Teltvirágú rózsaszín és fehér tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A Duo rózsaszín-fehér színkeverék teltvirágú változatokat tartalmaz, mely azt jelenti, hogy egy-egy virágfej több sziromból áll.

A virágok, amikor süti őket a nap teljesen kinyílnak, majd estére kissé összezáródnak. Késői fajtákról van szó, virágzásuk áprilisra és májusra tehető. A virágok kifejlett magassága 45-60 cm, a levelei szélesek, épszélűek, közepesen zöldek, kissé ezüstös felületűek.

A virágok egy része hófehér, másik része romantikus rózsaszín színű. A virágok sok lepellevélből állnak, kissé hasonlítanak a rózsára.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a teltvirágú tulipán. Itt nem a hagyományos virágalakot figyelhetjük meg, hanem a számos lepellevél miatt szinte rózsaszerűvé válnak a virágok. A Duo színkeverékben rózsaszín és fehér színű tulipánok találhatók. Kifejezetten alkalmasak romantikus kertekben, összeültetésekhez.

Ebben az esetben képezzen belőlük kisebb csoportokat, előttük pedig kapjon helyet az áprilisi virágzású rózsaszín ’Pink Pearl’ és a markánsabb színvilágú ’Woodstock’ jácint. Az ágyás legelső részére ajánlom a krókusz halvány ’Firefly’ fajtáját, amely már tél végén szirmot bont.

A társítást kiegészítheti még a szintén romantikus hangulatú ’Cheerfulness’ és ’White Lion’ nárciszokkal.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Pink Pearl’
Hyacinthus ’Woodstock’
Crocus sieberi ’Firefly’
Narcissus ’White Lion’
Narcissus ’Cheerfulness’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45-60 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 12-18 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók