Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Jelleg: gyümölcsös aromájú
Ültethető: balkon / terasz

Hasznos tanácsok videóban.

Stevia – Édeslevél

Ár:
2.290 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
2.090 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Stevia – Édeslevél főbb jellemző

 

Jellemzők: A stevia vagy más néven jázminpakóca egy rendkívül népszerű fűszernövény az utóbbi években. Közepes termetű (50-70 cm) évelő növény, mely egy kis odafigyeléssel kiválóan tartható kertjében. Érdemes inkább dézsában, balkonon nevelni, mivel fagyérzékeny, ezért télen védett helyre szükséges vinni. Virágai aprók, fehérek. Virágait nyáron hozza.

A növénynek a levelei adják az igazi különlegességét, ugyanis a levelek harmincszor annyi cukrot tartalmaznak, mint a kristálycukor (ezért édes levélnek is nevezik), és a benne lévő cukor nem tartalmaz kalóriát, ezért cukorbetegek és diétázók is bátran használhatják.

Emellett magas A- és C-vitamin tartalommal, magas vas- és magnéziumtartalommal is jellemezhető évelő. A leveleit felhasználhatjuk tea vagy kávé, szörp édesítésére. A szárított őrleményét felhasználhatjuk süteményekhez, üdítőitalokhoz, desszertekhez.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Kifejezetten kedveli a napos-félárnyékos helyeket.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Kedveli, ha a földje nedves, ám semmiképp ne legyen alatta pangóvíz.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Fagyérzékeny, a téli védelemről gondoskodni kell. Emiatt érdemes inkább dézsában nevelni, nem szabadföldben.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán a rozsdás levélfoltosság támadhatja meg. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 50-70 cm
Ajánlott sortáv: 40 cm
Ajánlott tőtáv: 25-30 cm
Virágzási idő: Július
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!