Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Érési idő: folytontermő
Kiszerelés Konténeres konténer

Hasznos tanácsok videóban.

'San Andreas' folytontermő eper palánta

Ár:
1.090 Ft

Folytontermő eper palánta

Konténeres szamóca (eper) palántáim egész évben rendelhetőek.

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben

Kiszerelés
Konténeres
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A 'San Andreas' folytontermő eper palánta főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’San Andreas’ egy közepes növekedési erélyű, jó betegség ellenállósággal rendelkező, középkései eper fajta. Virágai fehér színűek és júniustól szeptemberig, esetenként októberig folyamatosan nyílnak.

A fajta igen bőtermő, egy bokorról a1-1,2 kilogramm termést is betakaríthatunk a vegetációs időszak alatt. A bogyók nem egyszerre érnek be, így több menetben, folyamatosan szüretelhetőek. A termésérés végén a gyümölcsök mérete nem zsugorodik.

A gyümölcs mérete a folytontermő fajtákhoz viszonyítva nagynak számít, az egyszertermő fajtákhoz viszonyítva középnagy, átlagsúlya 25-29 gramm között változik.

A bogyó szív alakú és élénkpiros színű és fényes felületű, hűtve a szedést követően is hosszú ideig tárolható. Kellemes ízű és illatú fajta, mely elsősorban friss fogyasztásra vagy más gyümölcsökkel keverve feldolgozásra is alkalmas.

Talajigény: Normál kerti talajra is telepíthető, de ideális számára a laza szerkezetű, enyhén savas kémhatású, tápanyagban gazdag talaj, mely kiszáradásra nem hajlamos.

Fény- és hőigény: Az egyszer, illetve folytontermő fajták fényigényesek, árnyékolásukat érdemes kerülni.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel, e nélkül hozama jelentősen csökkenhet.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: Az eper gondozása egyszerű feladat, ha a telepítést körültekintően végezzük. Ez kétféleképpen történhet, talajtakaró geotextil vagy szalma takarás alkalmazásával vagy ezek nélkül.

A telepítés esetében töveket 30-40 centiméteres tőtávra és ugyanennyi sortávra ültessük. A telepítés előtt érett komposztot vagy trágyát juttassunk ki a talajba, így megalapozva a gyors fejlődést és a bő termést.

A beállt állományban az elhalt leveleket távolítsuk el, valamint száraz időszakokban öntözzük. Mivel indáival terjed, ha nem szeretnénk, hogy kertünkben egyeduralkodó legyen, így ritkítsuk az állományt.

Kártevők, betegségek: Feltűnő gombás betegsége a szürkepenész (Botrytis), mely során a bogyók indulnak rothadásnak.

A levélbetegségei a lisztharmat, a mikoszferellás, diplokarponos és cítiás levélfoltosság. Gyökérbetegségei a fitoftora, verticilliumos hervadás és fuzárium.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Sor- és tőtávolság: 30×40 cm
Termésérés: Június - Szeptember
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, konyhai feldolgozás

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 23.
Termék címkék: eper palánta, szamóca palánta