Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Rosa 'Kanizsa' - rózsaszín teahibrid rózsa

Ár:
3.090 Ft

Kiszerelés: 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatõ
Ültethetõ:
február végétõl november végéig

 

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit?

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-08-23

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rosa 'Kanizsa' - rózsaszín teahibrid rózsa főbb jellemző

 

Jellemzői: A teahibrid rózsa a perpetual rózsa és a tearózsák keresztezéséből született, ezeknek a növényeknek az előnyös tulajdonságait ötvözi, a fagytűrésük jobb és virágzási idő hosszabb, van másodvirágzásuk a perpetual rózsákhoz hasonlóan.

A teahibrid rózsák, bár nem rendszertani kategória, kertészeti szempontból ezeket nevezzük kerti rózsáknak, ez a csoport a modern rózsák között (1867 utániak) a legidősebb. A teahibridek nagyméretű virágfejeket fejlesztenek, így nagyvirágú rózsáknak is hívják őket. A virágok színben és formában pedig változatosak, ráadásul vágott virágként is jól alkalmazhatók.

Méretük fajtától függően 0,7-2 méter között változik. A 'Kanizsa' fajta telt, kissé csúcsos, élénk rózsaszín színű virágai közepesen intenzív illatot árasztanak. Virágzási ideje június elejétől egészen az első fagyokig eltart.

Folyamatosan hoz virágot, de nem nagy tömegben, így egy egész nyáron át díszítő, stabil eleme a kertnek, de vágott virágként is sokáig díszít. Magassága nem haladja meg az egy métert, így jól elhelyezhető társításokban is. A téli erősebb fagyokra közepesen érzékeny, de így is -18°C-ig télálló. 

Virágzási idő: Június – Szeptember

Talaj- és tápanyagigény: Jó szerkezetű, pangó vízre nem hajlamos talaj ideális a számára. Ha pangó víz nem károsítja a legtöbb talajtípuson sikerrel nevelhetők. Nagy tápanyagigényű növény.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Naponta legalább 5-6 óra megvilágítást igényel.

Vízigény: Kis vízigényű növény, öntözése csak szélsőségesen száraz időjárás esetén szükséges.

Gondozás: Legfontosabb ápolási feladatuk a metszés, melynek tél vége-tavasz elején van, februártól márciusig. Az elhalt, beteg, sérült hajtásokat távolítsuk el, a bokor középső részét hagyjuk szellősen, az egymást keresztező ágakat metsszük ki.

Ezt követően a vesszőket metsszük vissza 4-6 rügyig (ez kb. 10-15 cm) az alaptól, ahol tavaly növekedett. A kevésbé erős vesszőket 2-4 rügyig (5-10cm) metsszük vissza. A jobb virágképződés miatt a 3 évesnél idősebb vesszőket metsszük ki, így a fiatal vesszük gyorsabban fejlődnek, nagyobb mennyiségű virágot nevelnek ki.

Társítás: A rózsák társítása fontos szerepet tölt be a kert arculatának meghatározásában, ennek oka az, hogy a rózsák jellemzően későn hajtanak ki, majd ezt követően nem folyamatosan, hanem kisebb-nagyobb időközönként hoznak virágot. Ezekben a virág nélküli időszakokban kap fontos szerepet a megfelelő társításuk, mely során olyan növényekkel kombináljuk őket, amelyek a rózsák kihajtása, virágzása előtt és után díszítenek.

A ’Kanizsa’ fajta hosszú virágzási idejének köszönhetően a nyári társításaink, sőt az ősz eleji társítások stabil, meghatározó növénye, a rózsaszín, illatos virágai mellett, fényes sötétzöld lombjával is ugyanúgy díszít.

Társításba helyezve válasszunk előterébe fehér, csészére emlékeztető virágairól felismerhető ’Jan van Leeuwen’ illatos bazsarózsát, melyet virágzása átfed a ’Kanizsa’ rózsával. Az előtér növényeiként válasszunk felhőszerű összhatást nyújtó, a macskamentákhoz képest lazább bokrot adó ’Blue Cloud Strain’ mirigyes pereszlényt.

A társítás nem kevésbé különleges és a rózsával jól harmonizáló tajgaiként válasszunk ’Sommerschnee’ ezüstös gyöngykosárkát és lágyszőrű palástfüvet. A társítás előterébe, alacsony szegélyként a sötét rózsaszín, ’Rose Schönheit’ kúszó fátyolvirágot telepítsük, mely nem csak dísz, de talajtakaró növényként is szerepet tölt be a társításba.

Társításra javasolt növényfajták:

Alchemilla mollis - Lágyszőrű palástfű
Anaphalis triplinervis 'Sommerschnee' - Ezüstös gyöngykosárka
Calamintha nepeta 'Blue Cloud Strain' - Mirigyes pereszlény
Gypsophila repens 'Rosa Schönheit' - Kúszó fátyolvirág
Paeonia lactiflora 'Jan van Leeuwen' – Illatos bazsarózsa

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-1 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Június - Szeptember
Tápanyagigény: Nagy tápanyagigényű
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: virágágyak, rózsakertek, falak mellé, szoliter, közterületi ágyások

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!