Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Punica granatum – Gránátalma (termős)

Ár:
5.990 Ft

(ejtsd: punika gránátum)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 0,5-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
4.990 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter
2.890 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A gránátalma a délies, mediterrán hangulatú kertek kihagyhatatlan növénye. A látványos, téglapiros virágdísze mellett lédús, édes gyümölcsei miatt is nagyon kedvelt dísznövény.

2-3 méteres cserje, vagy 3-4 méter magas alacsonytörzsű, gömbölyded koronájú, lombhullató fa. Fiatal hajtásai tetszetős zöldespirosak. Levelei kezdetben vörösesek, később, ahogy kifejlődnek világoszölddé és fényessé válnak. 4-5 cm-es tölcsér alakú, korallpiros virágai júliustól szeptemberig folyamatosan nyílnak. Termései 6-10 cm átmérőjűek, gömbölyűek, alma formájúak. A gyümölcs felülete sima, fényes, sárgásvörös színű, amely éréskor barnás árnyalatba megy át.

Közepes tápanyagigényű, a legtöbb kerti talajban kiválóan fejlődik. Napos, meleg, déli kitettségű, hidegtől védett helyet kíván. Fiatalon fagyérzékeny, ezért az első 1-2 évben szerves anyaggal, fűnyesedékkel, szalmával, lombbal a tövet takarni kell. Nyár végétől ne öntözze, hogy a hajtásai beérjenek. Tavasszal, március folyamán gyenge metszéssel formálható a bokor. A gránátalma későn, csak május elején kezd kihajtani, úgyhogy ne ijedjen meg, ha a kert növényei már bőven zöldellenek, de a gránátalma még mindig hallgat.

Számottevő betegsége nincs, alkalmanként takácsatkák károsíthatnak.