Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Picea glauca 'Conica' - Cukorsüvegfenyő (konténeres)

Ár:
14.990 Ft

(ejtsd: pícea glauka konika)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: konténeres

Különleges karácsonyfa fajta!

Válassza ezt a fenyőt karácsonyra, ha egy dekoratív, kifejezetten kisméretű, dézsás kiszerelésű fenyőt szeretne, melyet az ünnepek elmúltával kiültethet kertjébe, vagy balkonján, erkélyén nevelhet!

 

FIGYELEM:
Ezt a karácsonyfámat december 22-ig már csak az alábbi megyékbe szállítom ki a készlet erejéig:
Budapest, Pest megye, Nógrád megye, Heves megye, Jász-NagyKun-Szolnok megye

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Sunin Örökzöld és cserjeföld 50 liter Sunin Örökzöld és cserjeföld 50 liter
1.990 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-12-19

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

 

A karácsonyfa választás a decemberi ünnepi készülődés egyik legfontosabb eleme, hiszen a feldíszített fenyő önmagában a karácsony teljes értékű szimbóluma, melynek kiemelt jelentősége van az ünnep során. Az ideális fa megtalálásához többféle szempontot kell figyelembe venni, így érdemes megfontolt döntést hozni!

Ön most kertészetem karácsonyfa kínálatának az egyik legérdekesebb darabjára talált rá, hiszen a a cukorsüvegfenyő egyszerre hagyományos és teljesen kirívó darab! A lényegi elem a méretben keresendő, ez a fenyőféle ugyanis egy törpefenyő, vagyis mérete ultrakompakt, így a lehető legjobb választás azoknak, akik egy mini karácsonyfát szeretnének!

A cukorsüvegfenyőt kis mérete okán kizárólag dézsás, élő növényként kínálom Önnek, tehát vágott változat nem létezik belőle, de igazából ez nem is lenne jó ötlet, hiszen a kis termete miatt kizárólag cserépben, konténerben mutat jól.

A konténeres kiszerelés egyben azt is jelenti, hogy ez a fenyő az ünnepek után kerti növényként hasznosítható, tehát kiültethető a kertbe, vagy kompaktsága miatt akár cserepes mini kültéri fenyőként is tartható. A cukorsüvegfenyő választásával így Ön dupla hasznot könyvelhet el, hiszen nyer egyfelől egy csinos karácsonyfát, és nyer másfelől egy hosszan tartó, dekoratív kerti vagy balkon növényt!

Ha mindez felkeltette az érdeklődését, akkor olvasson tovább, és ismerje meg még jobban ezt a kedves küllemű, bájos apró fenyőt!

A cukorsüvegfenyő (Picea glauca 'Conica') valójában teljes mértékben kültéri növény, mégpedig világszerte az egyik legnépszerűbb törpefenyő, a kifejlett példányok magassága legfeljebb a másfél-két métert éri el, így kisebb kertekbe, vagy szűkebb kertrészekbe is ideális választás, de ültetése akkor is jó ötlet lehet, ha Ön egyszerűen egy kisméretű örökzöldet szeretne otthonra. 

A cukorsüvegfenyő környezeti igényei az örökzöldek között átlagosnak mondhatók, ez azt jelenti, hogy ahol a gyakran alkalmazott és általában sikeresen nevelt lucot vagy nordmannt fenyő is megél, ott a cukorsüvegfenyő is biztonsággal nevelhető! Mivel egy kisméretű és dézsában nevelve mobilizálható dísznövényről van szó, könnyen megtalálható számára az ideális hely!

A cukorsüvegfenyő a karácsonyi időszakban még népszerűbb, hiszen karácsonyfaként is bevethető! Ebben az esetben legfeljebb 10-12 napot maradhat bent, csakúgy, mint az egyéb élő, dézsás karácsonyfák. Ennyi idő alatt nem károsodik végletesen, és még kiültethető marad, de ezen időszak alatt szükséges az öntözése és a párásítása!

A Picea glauca 'Conica' kiültetése tág lehetőségeket kínál, ugyanis gyakran helyet szokott kapni sziklakertekben is, elsősorban kis mérete és lassú növekedése miatt alkalmas ilyen célra. Érdekes felhasználási területe továbbá a bonsai nevelés, a fiatal példányokból ugyanis némi kitartással és egy kis ügyességgel kivételesen szép miniatűr fácskák alakíthatóak ki!

A cukorsüvegfenyőt napos, de legfeljebb félárnyékos területre lehet ültetni, és figyelembe kell venni, hogy a semleges, vagy enyhén savas kémhatású talajt kedveli. Ne telepítse túlságosan zárt sarkakba, szüksége van ugyanis a folyamatos légmozgásra, hogy ne maradjon nyirkosan a sűrű ágrendszere. Rendszeres öntözéssel, helyes ültetéssel, és egy kis szerencsével dekoratív, dús ágrendszerű, tömött megjelenésű törpefenyője lehet!

Milyen a tökéletes karácsonyfa? Kérem ezt a cikket feltétlen olvassa el!

 

A cukorsüvegfenyő előnyei karácsonyfaként:

- Szállítása könnyű, tárolása nem kíván nagy helyet, a kertben és a lakáson belül is könnyen mozgatható.

- Könnyedén elhelyezhető a nappali ideális pontján, kis termete miatt nem kell átrendezni a helyiséget a felállításához.

- Kiválóan alkalmas második karácsonyfaként, például a gyermekszobában elhelyezve.

- Remek választás időseknek, akik nem szeretnének egy kezelhetetlenül nagy karácsonyfával vesződni

- Ára kifejezetten kedvező, alacsonyabb karácsonyi költségvetés esetén is teljes értékű karácsonyfaként funkcionálhat

- Az ünnepek után egyszerűen és sokrétűen felhasználható a kertben.

- Lassú növekedési üteme és kis termete miatt akár balkonnövényként is tartható az ünnepek után!

 

Amennyiben a fenti pozitívumok egybevágnak az Ön igényeivel, bátran rendelje meg a cukorsüvegfenyőt kertészetemből, amit két különböző méretben kínálok Önnek!

 

 

Fontos! A konténeres, élő karácsonyfa kezelése eltér a vágott fenyőkétől, főképpen, ha Ön az ünnepek után kerti növényként szeretné továbbgondozni fenyőjét.

Dézsás, élő karácsonyfák szakszerű gondozásáról olvassa el cikkemet.

 

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

| 0 / 5 csillag!
2016. 11. 29.
Kedves Anita!

Köszönöm kérdését. Az egy darabos rendelés esetén a házhozszállítás díja az alábbi oldalon feltüntetett árak alapján kalkulálódik:
http://www.megyeriszabolcskerteszete.hu/kertkapuig_szallitas_noveny_hazhozszallitas

Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs - kertész
| 0 / 5 csillag!
2016. 11. 16.
Tisztelt Kertészet!

Érdekelne a kiszállítási díjuk,1 db-os rendelés esetén .
Bács-Kiskun megyében lakom,egy kis községben Szeremlén.

Üdvözlettel.

Szászy Anita

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő