Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A pampafű gondozása

2017. 01. 09. 19:57:00

 

A pampafű (Cortaderia selloana) őshazája Dél-Amerika, elsősorban Brazíliában, Chilében, Argentinában honos ez a különleges megjelenésű, nagyra cseperedő szoliternövény. Akár három méter magasra is megnőhet, tekintélyes megjelenéssel bír, telepítésekor ezért mindenképp fontos átgondolni, hogy van-e a kertben elég hely számára. Kisebb, szűk területen ugyanis korántsem mutat olyan jól, ráadásul igen terebélyessé is válhat, amit ugyan lehet szabályozni metszéssel, de tény, hogy ez a díszfű akkor lesz éke az Ön kertjének, ha helyet ad neki a kibontakozáshoz!

 

>>>>>Pampafüvet vásárolna? ERRE TESSÉK!<<<<<

>>>>>Pampafű választék és rendelés IDE kattintva érhető el!<<<<<

 

pampafű vásárlás

 

A pampafű levelei örökzöldek, a szárak végén elhelyezkedő buga pedig a teljes magasság egyharmadát is kiteheti. Ez a dekoratív dísznövény a laza, esetleg homokkal dúsított, tápanyagban gazdagabb közeget szereti. Mindenképp a kert naposabb részére telepítse pampafüvét, és bőséges vízellátásról se feledkezzen el! Télen a keményebb fagyokat is kibírja, de ilyenkor tövét kötelező (a hótól, jégtől) gyakran megtisztítani és/vagy betakargatni, a dús alsó rész szétfagyása a növény végét okozhatja.

 

>>>>>>Tudta? Kertészetemből a hagyományos, ezüstös színű pampafű mellett az extravagáns rózsaszín változatot is megvásárolhatja! Kattintson IDE és máris leadhatja rendelését!<<<<<<

 

pampafű ültetés

 

A másik kihagyhatatlan téli óvintézkedés a pampafű összekötése. A növényt a tél elején, egy széles szalaggal, vastagabb zsineggel kösse össze úgy, hogy a hajtások szorosan egymáshoz simuljanak. Ezzel a módszerrel ugyanis, elkerülheti a téli csapadék megfagyását a növényen, ami annak pusztulásához vezetne! A pangó víz megfagy, és a jég szétroncsolja a növényt, elrothasztja annak tövét. Sajnos számtalan pampafű végezte már be így kerti pályafutását. A tél elmúltával a pampafüvet szabadítsa ki a kötöző zsinegek, szalagok szorításából.

 

pampafű ára

 

A tavaszi pampafű metszés legfontosabb kérdése: hol metsszük vissza pontosan a növényt? Érdemes megvárni a márciust ezzel a munkával, mert a pampafű ekkor már szinte „mutatja” a helyes visszametszési magasságot. Ha a friss, üde zöld hajtásai már megjelentek, biztos lehet abban, hogy elérkezett a metszőolló ideje.

Ekkor a talajtól számított 15–30 centiméteres magasságban vágja vissza a hajtásokat! Igyekezzen egyenesen levágni a szálakat! Néhányan esztétikai megfontolásból, domború alakúra vágják a díszfüveket, ez azonban nemcsak felesleges, de nem is szakszerű, Ön ne tegyen így.

 

Ne feledje, a kertészetemből rendelt növényeket áruházam saját teherautójával

szállítom ki az Ön otthonába, így az érzékeny élő áru biztonságban,

épségben, ültetésre készen érkezik meg Önhöz!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok díszfű