Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Meddig lehet ültetni?

Szeretnék néhány dolgot tisztázni az ültetési szezonnal kapcsolatban. Azt tapasztalom ugyanis, hogy a legtöbb kertbarát teljesen kétségbe esett amiatt, hogy a meteorológusok szerint közeleg a hideg idő és máris letettek arról, hogy bármilyen növényt ültessenek el a kertjükbe.

A helyzet viszont az, hogy nem hogy nincs vége az ültetési szezonnak, de valójában még csak most kezdődött el a szabadgyökerű növények kertbe helyezésének időszaka.

Nem fagynak el a növények!

Hatalmas tévhit az, hogy az ilyenkor kiültetett növények elfagynak, ugyanis ez csak tavasszal fordulhat elő, amikor elkezd kihajtani, megindul benne a nedvkeringés, majd jön egy hirtelen lehűlés. Ősszel nem kell ilyesmitől tartani. Egészen decemberig bátran ültethet!

A szabadgyökerű növények elültetése október 20-a és március 20-a között lehetséges a fagymentes időszakokban, tehát idén egészen december elejéig biztosan el tudja majd ültetni a választott fákat és cserjéket, melyeket akár most azonnal megrendelhet webáruházamból!