Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Miscanthus sinensis 'Red Cloud' – Molnárpántlika

3.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: miszkántusz szinenzisz)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Gyönyörű, bordó bugái látványosan bókolnak, légies megjelenésű, meseszép díszfű.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Miscanthus sinensis 'Red Cloud' – Molnárpántlika főbb jellemzői:


A  Miscanthus sinensis 'Red Cloud', bokros növekedésű díszfű. Kompaktabb, korai virágzású fajta, Hollandiában nemesítette  2010-ban Piet Bron, az Empho faiskolában. 
Magassága 0,8-1,3 méter, szélessége 0,5-0,8 méter. alkalmas kisebb kertekbe vagy konténeres növényként történő használatra.
Levelei finomak, hasonlóan keskenyek, mint például a Gracillimus fajtának, körülbelül egy méter magasra nőnek, és az egész növénynek légies, pihe-puha karaktert adnak. Szilárd, függőleges, de nem merev, könnyeden mozog a szélben. 
Korán, már augusztustól hozza egyedülálló, bordó-vörös virágbugáit. A bugák nem állnak mereven, látványosan visszahajlóak. A nyár végén a virágok elkezdenek magokat képezni, a virágzat molyhossá nyílik, és színét ezüstre változtatja.

Teljes napfényt igényel, de elviseli a részleges árnyékot, talajban nem válogat, alkalmazkodik, de a jó vízgazdálkodású, üde, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Rendszeres öntözést igényel, bár idősebb korában jól tűri a szárazságot.
Kora tavasszal ajánlott visszametszeni az előző évi száraz leveleket és virágzatokat, hogy helyet biztosítson az új növekedésnek.

A 'Red Cloud' kiválóan alkalmas struktúra és textúra hozzáadására a kertbe, szoliterként, háttérnövényként vagy csoportos ültetésben is dekoratív díszfű. Dézsába is ültethető.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,8-1,3 méter
Kifejlett szélesség: 0,5-0,8 méter
Virágzási idő: Augusztus - Október
Méhcsalogató: Nem
Vízigény: Közepes 
Fényigény: Magas