Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Milyen permetezőt, permetezőgépet vásároljak?

A növényvédő szerek kijuttatásának legjobb és környezetvédelmileg is leginkább megfelelő módja a permetezés. A házikertekben is rendelkezésre állnak a kisebb területek védelmére alkalmas, 5-15 liter permetlé kijuttatására szolgáló különféle kézi eszközök és háti permetezők.

A klímaváltozás miatt az enyhe téli időjárásnak köszönhetően egyre nehezebben lehet megvédeni a haszonnövényeinket a különböző kártevők, károkozók ellen. Ezért a növényvédelem és a permetezés fontossága egyre inkább növekszik.

A permetezőgépeket a tápoldatok kijuttatására is használhatjuk, ezzel is erősítve a növényeink immunrendszerét és ellenállóságát a különböző stresszek ellen.

Kézi permetezők

A kézi permetezőket (1-5 literes) inkább apróbb kertekhez, veteményekhez ajánlunk. Célirányosan lehet permetezni velük, és például tápoldat bejuttatását is lehetővé teszik a megfelelő részekre.

Háti és félháti permetezők

A hobbi kertészek általában egy háti permetezővel kezdik a „pályafutásukat”. Ez olyan mint az összes hobbi, amiknél idővel egyre minőségibb eszköz beszerzése válik szükségessé. A permetezőknél is hamar eljön az elhatározás, hogy egy nagyobb akkumulátoros, vagy benzinmotoros permetezőgépre kellene váltani. A háti permetezőknek is megvan azonban a helye.

Nagyobb kertnél, munkálatoknál ideálisak, vállhevederük állítható. Általában teleszkópos nyéllel rendelkeznek, így akár magasabb fák permetezését is lehetővé teszik.

3 méteres teleszkópos szárral például  akár 5 méter magasságba is tudunk permetszert kijuttatni (ha belekalkuláljuk a mi magasságunkat is)

Akkumulátoros permetezők

Nagyon megkönnyíti a munkát, hiszen nem kell örökké a pumpálással bajlódni. Állandó nyomáson tartja a permetezőt, így egységes szórásképet kapunk. Ma már a lítium ionos permetezők nagyon könnyűek, nem sokkal nehezebbek egy mezei háti permetezőnél. A ProfiGazda.hu webshopján például több tucat akkumulátoros permetező közül válogathatunk.

Benzinmotoros permetezők

Ha nagy mennyiségű szert kell magasra juttatnunk, akkor a benzinmotoros permetezőgép a tökéletes választás számunkra. Ha egy nagy –több mint 5 méter magas – diófánk van például, akkor nem kérdés, hogy benzinmotoros permetezőt kell választanunk, hiszen csak így tudjuk biztosítani a permetszer kijuttatását a legfelsőbb lombokra is.

Amennyiben hasznos volt a cikk, kérem nyomjon egy Tetsziket

További anyagaimat a Blogomban olvashatja