Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Termés mérete: normál
Termés színe: zöld
Ültethető: díszkert

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Green Zebra' F1 - Paradicsom

Ár:
1.590 Ft

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.490 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Green Zebra' F1 - Paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Green Zebra’ paradicsomot a fajta különlegességek között tartják számon, mivel a sárga termésszínű fajták színvilágát emeli be a kertbe, a de ahogy neve is mutatja „zebra csíkos”, hiszen zöld csíkokkal díszített a termés. Minél érettebb a paradicsom annál élesebb kontrasztot ad a sárga és zöld szín.

A termés teljes érés állapotában kissé savas, édes ízű, zamatos. Elsődlegesen friss fogyasztásra felhasználható fajta. Különleges színvilágával különböző ételek, saláták üde színfoltja lehet.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja. Ha cserépben neveljük, akkor kerüljük a túlöntözést, akkor öntözzük meg, mikor a talaj felső rétege tapintásra száraz.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk.

A ’Green Zebra’ fajta cserépben nevelhető, ha ilyen termesztési módot választ, akkor ügyeljen a folyamatos tápanyagutánpótlásra (tápoldatozásra), valamint a támrendszert adó karó, futtatórács kerüljön a palántával egy időben a cserépbe, így később nem sértjük meg a gyökérzetet.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Ajánlott sortáv: 1 m
Ajánlott tőtáv: 60-70 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július végétől folyamatosan
Tenyészidő: Hosszú, egész nyáron át szedhető
Növekedés: Erős növekedésű
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Gömbölyű, sima felületű, zöld-sárga csíkozottságú

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!